Acı haber Hatay'dan geldi!

Acı haber Hatay'dan geldi!
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye tarafından açılan ateş sonucu Bükülmez Karakolunda görevli bir Türk askerinin şehit olduğu bildirildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında görevli bir asker, Suriye'deki PKK-PYD bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit oldu.

Bu sabah saat 08.45 sıralarında meydana gelen saldırıda, Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığında nöbet tutan bir asker, Suriye tarafındaki PKK-PYD bölgesinden açılan keskin nişancı ateşi ile şehit oldu. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, ateşin açıldığı Suriye tarafındaki bölgeye süratle uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca ateş açılarak misliyle mukabelede bulunuldu. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.