“Açık Alanda Ateş Yakmayın” Uyarısı

“Açık Alanda Ateş Yakmayın” Uyarısı
Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, Gazipaşa ve Kaş arasındaki 650 kilometrelik sahil şeridinde orman yangınları için kritik dönemin başladığını belirterek vatandaşlara açık alanlarda kesinli...

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, Gazipaşa ve Kaş arasındaki 650 kilometrelik sahil şeridinde orman yangınları için kritik dönemin başladığını belirterek vatandaşlara açık alanlarda kesinlikle ateş yakılmaması uyarısında bulundu.

“GÜNÜN HER SAATİNDE GÖREV YAPIYORUZ”

Yangın riskine karşı günün her saatinde görev yaptıklarını belirten Kısacık, “Yangın riskinin arttığı kuru ve rüzgarlı havalara girdik. Lodos rüzgarlarının da başlamasıyla birlikte orman yangınları açısından büyük bir riskli dönem başlıyor. En küçük bir kıvılcım bile onlarca hektar orman alanının yanmasına sebep olabilir. O nedenle vatandaşlarımız mümkün olduğunca açık alanlarda ateş yakmaktan kaçınsınlar” dedi.

“YANGINLAR ÇOĞUNLUKLA İHMALDEN KAYNAKLANIYOR”

Yangınların çoğunlukla ihmalden kaynaklandığını belirten Kısacık, tamamen söndürülemeyen piknik ateşi, sigara izmariti, kuru otların yakılmasının yangınlara sebebiyet verdiğini belirterek, “Ormanlarla birlikte birçok canlı da yok oluyor. Bölgemizde çok sık rastlanan yangın sebeplerinden biri anız ve kuru ot yakılması. Ya da sera artıklarının yakarak ortadan kaldırılmak istenmesi. Bugüne kadar ilçede çıkan yangınlarda bunların etkisi büyük oldu. Vatandaşlarımız özellikle Lodos rüzgarlarının etkili olduğu ve nem oranının azaldığı şu günlerde yangına mahal vermemek için hiçbir şekilde ateş yakmasın” diye konuştu.

“MÜCADELEDE BİZE YARDIMCI OLUN”

İşletme olarak doğal güzelliklerin ve ormanların ancak vatandaşların da duyarlı olmasıyla korunmasının mümkün olduğunu bildiren Kısacık, “Vatandaşlarımız orman yangınlarıyla mücadelede bize yardımcı olsunlar. En ufak bir duman veya alev gördüklerinde ’Alo 177’ orman yangın ihbar hattını arayarak bizi bilgilendirsinler” şeklinde konuştu.

GAZİPAŞA ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ HALİL KISACIK YANGINLAR AÇISINDAN RİSKLİ BİR DÖNEME GİRDİKLERİNİ BELİRTEREK VATANDAŞLARI DİKKATLİ OLMALARI KONUSUNDA UYARDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.