Adalet’in Yozgat’a İlgisi Arttı

Adalet’in Yozgat’a İlgisi Arttı
Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Bakanlığı yatırımlarının Yozgat’ın çehresini değiştireceğini söyledi.AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı döneminde Yozgat’a k...

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Bakanlığı yatırımlarının Yozgat’ın çehresini değiştireceğini söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı döneminde Yozgat’a kazandırdığı Adli Tıp Kurumu, Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi ve Yeni Cezaevi’nin ihaleleri yapılırken, cezaevinin inşaatı başladı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Yozgat’ta yapımı planlanan Adli Tıp Kurumu ile Eğitim Merkezinin kuruluşuna ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu iki proje tamamlandığında adli hizmetlerde sadece Yozgat’a değil aynı zamanda çevre illerin adli işlemlerine de hizmet edeceğini söyledi. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ve yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz’u makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı YGC Başkanı Kiracı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Başsavcı Yavuz, Yozgat’ta görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yozgat’ın adli olaylar bakımından en huzurlu illerin başında geldiğini ifade eden Başsavcı Yavuz, adliyeye bağlı olarak açılacak eğitim merkezi ve Adli Tıp Kurumunun hizmete başlamasıyla şehrin ayrı bir önem kazanacağını kaydetti. Ziyarette adliyenin çalışmalarına da değinen Başsavcı Yavuz, “ Daha önce eski Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ile yaptığımız görüşmelerde kendisi Yozgat’a adliyemizle ilgili ne gibi hizmetler yapabiliriz diye sorduğunda kendisine 3 sorunumuzu ilettik. Bunlardan birisi de lojmanımızın yetersiziliği idi. Bununla ilgili 2-3 yerde yapılan araştırmalar sonrasında en uygun olarak belirlenen lojmanın tahsisi yapılarak bu sorunumuzu çözdük. Adli Tıp Kurumu ve adliye çalışanlarının eğitim görebileceği Eğitim Merkezi ile ilgili de proje ihaleleri yapıldı. Şuanda da ihale süreçlerinin kesinleşmesi bekleniyor. Türkiye’de bu eğitim merkezimiz gibi 17 ilimizde eğitimler verilmekte. Yozgat’ımıza yapılacak eğitim merkezimizin tamamlanmasıyla yılın 9 ayı boyunca burada sürekli eğitim verilecek. Yani ekonomik anlamda da Yozgat’a büyük katkı sağlamış olacak. Ayrıca Adli Tıp Merkezi hizmete açılmasıyla İç Anadolu bölgesine de hitap etmiş olacak. Sivas, Kayseri, Çorum gibi illerde Yozgat’a kurulacak Adli Tıp Merkezimizden faydalanmış olacak” dedi.

YOZGAT GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISINI ZİYARET ETTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.