Add’den Atatürk Heykeli Tepkisi

Add’den Atatürk Heykeli Tepkisi
Felahiye Belediyesi’nin Atatürk Heykeli’ni belediye deposuna atmasına Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesinden tepki geldi.Yazılı bir açıklama yapan, Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı...

Felahiye Belediyesi’nin Atatürk Heykeli’ni belediye deposuna atmasına Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesinden tepki geldi.

Yazılı bir açıklama yapan, Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Dr. İsmail Ulusoy, günümüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün toplumdaki sarsılmaz yerini yok etmeye yönelik uygulamalara Felahiye Belediyesi’nce bir yenisinin eklendiğine dikkat çekti. Ulusoy, "Cumhuriyetin ilan edilmesiyle ülkemizde başlatılan aydınlanma devrimini içine sindiremeyenler dün olduğu gibi bugün de karşımıza çıkmaktadırlar. Felahiye İlçesi Belediye Başkanlığı tarafından meydan düzenlemesi bahanesiyle Atatürk’e saygısızlık yapılmıştır. İlçe Meydanında bulunan Atatürk anıtı kaldırılarak belediye deposuna özensiz bir şekilde adeta rastgele bir eşya gibi atılmıştır. Felahiye Belediyesi’nin yaptığı bu saygısızlığı kınıyoruz." ifadesinde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.