Adige Bayrak Günü Coşkuyla Kutlandı

Adige Bayrak Günü Coşkuyla Kutlandı
Dünyanın en büyük Çerkez bayrağı Kahramanmaraş’ta gençler tarafından yapıldı.

Çerkezler, Kahramanmaraş'da Adige bayrak günü kutlaması yaptı. Kahramanmaraş'da yaşayan Çerkezler, Adige bayrak günü nedeniyle Göksun Mehmet Bey’de kutlama programı gerçekleştirdi.25 nisan olarak bilinen Adige bayrak günü olumsuz hava şartları nedeniyle 3 mayıs pazar günü geçekleştirildi.

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği ve Gençlik Komisyonu organizesiyle dünyanın en büyük Çerkez bayrağının yapılarak sergilendiği program coşkulu bir şekilde kutlandı. 14 metreye 7 metre olarak saten kumaştan yapılan, yeşil üzerine sarı 12 yıldız ve 3 oktan oluşan Adige bayrağı günümüz tarihi ile dünyanın en büyük Çerkez bayrağı olma özelliğini taşıyor.

Adige Cumhuriyeti Adıge Xasesi 2010 mart ayında yaptığı toplantıda ulusal Çerkez bayrağı günü kutlanması doğrultusunda karar aldı.  Yapılan tartışmalarda, Adige bayrağının ilk kabul edildiği 1830'lu yıllarda kesin bir gün bulunmadığından dolayı hem ulusal soykırım ve yas günü öncesi olması hem de okulların yaz tatiline girmeden önceki günlerde olması ve hava durumu da dikkate alınarak böyle bir karar aldı.

Adige bayrak günü, başta Kafkasya’daki Adığey cumhuriyeti ve Kabardey Balkarya Cumhuriyeti olmak üzere Çerkezlerin yoğun yaşadığı ülkelerde her yıl coşkulu bir şekilde kutlanıyor.

Çerkez bayrakları ile süslenmiş balonları ellerinde tutan katılımcılar, Göksun Mehmet Bey’de yapılan geleneksel Çerkez mahalli düğünü ile bayrak gününü coşkulu bir şekilde kutladı.

Göksun Mehmet Bey’de şenlik havasında geçen kutlamadan sonra katılımcılar araçları ile konvoy oluşturarak Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği önüne döndü.

1-337.jpg    2-265.jpg   getattachment-(2).jpg    getattachment-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.