Adıyaman Üniversitesi’nde Vakıf Kurma Çalışmaları Başladı

Adıyaman Üniversitesi’nde Vakıf Kurma Çalışmaları Başladı
Hafta sonu bir araya gelen Adıyaman protokolü Adıyaman Üniversitesi’ni geliştirmek ve desteklemek amacıyla bir vakıf kurma kararı aldı.

- Hafta sonu bir araya gelen Adıyaman protokolü Adıyaman Üniversitesi’ni geliştirmek ve desteklemek amacıyla bir vakıf kurma kararı aldı.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Oteli’nde gerçekleşen toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, işadamları, oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, çeşitli kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.

Kahvaltı sonrası Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün Danışmanı Öğretim Görevlisi Recep Köse’nin açış konuşması ile başlayan toplantıda çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve katılımcılar vakıflar hakkında görüşlerini dile getirdi. Ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş birer konuşma gerçekleştirerek vakıfların önemine değindi.

Açış konuşmasında Öğretim Görevlisi Recep Köse “Adıyaman’ın gelişmesinin önemli unsurlarından biri de hiç şüphesiz Adıyaman Üniversitesi’nin gelişmesidir. Daha sekiz yıllık bir geçmişi olmasına rağmen on üç fakültesi 7 yüksekokulu 3 enstitüsü 18 bin öğrencisi bin beş yüz akademik ve idari personeliyle Adıyaman’ı bir cazibe merkezi haline getiren Üniversitemiz bölgemize büyük bir canlılık ve hareketlilik getirmiştir. Adıyaman Üniversitesi’nin gelişmesi Adıyaman’ın gelişmesiyle aynı doğrultuda ilerlemektedir ve doğru orantılıdır. Bugünkü toplantımızın amacı bu gelişmeye hız kazandıracak bir kurumu, bir organı tesis etmektir” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş kurulacak olan vakfın Adıyaman Üniversitesi’nin bundan sonraki çalışmalarında ve tanıtılmasında çok büyük faydasının olacağına değinerek kurulacak olan vakfa elinden gelen tüm desteği vereceğini söyledi.

Demirtaş, “Sayın Rektörümü, öğretim üyelerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu fikir güzel bir fikir, üniversiteye yapabileceğimiz her şeyin Adıyaman’ın sosyal ve ekonomik gelişmesine katkı sunacağını düşünüyorum. Onun için hepinizi tebrik ediyorum. Üniversite vakfına yardımlarınızı bekliyoruz. İnşallah hem ben Mahmut Demirtaş olarak hem de Adıyaman Valiliği olarak üniversiteyi destekleme vakfına elimden gelen tüm fedakarlığı göstereceğimden emin olunmasını istiyorum” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu vakfın hedeflerinin büyük olmasından memnun olduğunu ifade ederek hayırlı bir hizmet olduğunu belirtti. Kutlu, “Vakfımızın hedeflerinin büyük olası beni de memnun etti. Bu okunan birkaç maddede bile bir vakıf üniversitesinin kurulması dahi hedeflerinin içerisinde, sadece Adıyaman Üniversitesi’ni destekleme değil, yeni bir üniversite kurmakta bu vakfın hedefleri arasında var. Hayırlı bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Allah hayırlı etsin. Biz de hem ben Hüsrev Kutlu olarak hem de Adıyaman Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen maddi manevi bütün imkanları sarf edeceğimizi, Adıyaman’ımızın ileri gitmesi için üniversite birlikte yolumuza devam edeceğimizi beyan ederim. Bütün katılımcılara, organizatörlere de başta Rektörümüz olmak üzere teşekkür ederim” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de vakıfların tarihimizdeki yerine değinerek gelişmiş olan ülkelerde vakıfların oynadığı role vurgu yaptı. Adıyaman için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Kuracağımız bu vakıf sadece Adıyaman Üniversitesi için değil bütün bir Adıyaman için fırsattır. Vakfımız kurulduğu zaman tüm Adıyaman’a hizmet verecek. Kuracağımız vakfın faaliyetlerine baktığımızda okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, ortaokullar, meslek yüksekokulları, üniversiteler, araştırma kurumları kurmak, yurt içinde ve yurt dışında burslar vermek, var olan tesislerin tadilat, ilavelerini ve tamirlerini yapmak gibi faaliyetler yer alıyor. Yani vakfımız geleceğimiz olan çocuklara temelden başlayarak onların gelişimini sağlamaları yolunda katkılar sunacak. Vakfımız Adıyaman’da eğitimin, sosyal hayatın, bilimin sağlık ve kültürel hizmetlerin kalitesini artıracak ayrıntılar, detaylar üzerinde yoğunlaşacaktır. Bu hizmetleri sathi olmaktan çıkarıp, onlara bilimsel derinlik, itina, uzmanlık, itibar ve evrensellik kazandıracaktır. Bu sayede Adıyaman Üniversitesi benzerleri arasından sıyrılıp ileri gidecek, Türkiye’de ve dünyada ses getirecek hizmetlere imza atacaktır. Vakfımız Üniversitemizde kaliteyi artıracak detayları araştıracak, kaliteli hizmet ve üretimleri yapacak ekiplerin yetişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından vakfa kurucu üye olmak isteyen katılımcılara üye formu dağıtıldı.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE VAKIF KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.