Adıyaman Valiliğinden Öğrencilerin Eylemiyle İlgili Yazılı Açıklama Yapıldı

Adıyaman Valiliğinden Öğrencilerin Eylemiyle İlgili Yazılı Açıklama Yapıldı
Adıyaman’da Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ilkokul olarak değiştirilecek olmasına tepki gösteren öğrencilerin Adıyaman Valiliği önünde yaptığı eylem sonrasında Valilik tarafından yazılı açıklama yapıldı.

– Adıyaman’da Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ilkokul olarak değiştirilecek olmasına tepki gösteren öğrencilerin Adıyaman Valiliği önünde yaptığı eylem sonrasında Valilik tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceği vurgulanırken şu ifadelere yer verildi, “11 Nisan 2012 tarihinde 28261 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 30.03.2012 tarihli 6287 sayılı İlköğretim Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereği 1739 sayılı Kanunun 25. maddesi ‘İlköğretim kurumları; dört yıl süreli ve zorunlu okullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile İmam Hatip Ortaokullarından oluşur’ şeklinde değiştirilmiştir. Bu kanun kapsamında 12 yıllık zorunlu eğitim süreci de ülke genelinde uygulanması öngörülmüş olup, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla uygulama başlatılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazılarda ülkemizdeki tüm ilköğretim okullarının bağımsız ilkokul ya da bağımsız ortaokullar şeklinde dönüştürülmesi gerektiği belirtilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 09.05.2012 tarihinde gönderilen genelge ve 04.04.2013 tarihinde resmi yazı ile dönüşüm işlemlerinin bitirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bakanlık tarafından gönderilen resmi yazılara rağmen ilimizdeki ilköğretim bina sayılarının azlığı nedeniyle bugüne kadar okul dönüşüm işlemleri yapılamadı. Fakat bu yıl dönüşümler için son yıl olduğundan imkânlar ölçüsünde okullarımız bağımsız ilkokul, bağımsız ortaokullar şeklinde dönüştürülmesi için çalışmalar yapıldı. İlimizdeki planlamaları yapmak üzere Milli Eğitim Şube Müdürü Başkanlığında 4 maarif müfettişi, ilimizi en iyi bilmeleri açısından her eğitim bölgesinde 1 koordinatör müdürün katılımıyla ekipler oluşturuldu. Bu ekibin aylar süren çalışmaları neticesinde okul dönüşümleri gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, Cumhuriyet İlkokulunun yapılan değerlendirmede ilkokul olarak dönüştürülmesine karar verilmiştir. Ortaokul kısmına devam eden öğrencilerimiz için gereken tedbirler alınmış olup, herhangi bir öğrencimizin mağduriyeti söz konusu değildir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum