Adıyaman’da, Neyzenler Mest Etti

Adıyaman’da, Neyzenler Mest Etti
Adıyaman Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinin sonuncusu önceki akşam düzenlendi.

- Adıyaman Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinin sonuncusu önceki akşam düzenlendi.

Demokrasi Parkı’ndaki etkinlik alanında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen programda, katılımcılara ney dinletisi sunuldu. Adıyaman 9 Nefes Neyzenler Derneği’ne bağlı neyzenler, icra ettikleri ney dinletisiyle etkinlik alanını tıklım tıklım dolduran izleyicileri mest etti. “Ruha Üfleyiş” temasıyla gerçekleştirilen ney dinletisi ile birlikte semazen gösterisi ve ilahi dinletisi de sunuldu.

9 Nefes Neyzenler Derneği Başkanı Mehmet Almaz öncülüğündeki neyzenler topluluğu saba, uşşak, rast, hicaz ve segâh makamlarında birbirinden güzel ilahiler seslendirirken, dernek sözcüsü Ahmet Tamer, her makamın anlamını teferruatlı olarak izah etti.

Sözleri, genelde Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Yunus Emre’ye ait olduğu ilahilerin seslendirildiği etkinlik, gece geç saatlere kadar devam etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programa Belediye Başkanvekili Yaşar Öncel ile 20. Dönem Adıyaman Milletvekili Ahmet Doğan da iştirak etti. Programın sonunda Başkan Vekili Öncel, 9 Nefes Neyzenler Derneği Başkanı Mehmet Almaz’a çiçek takdim ederek, performanslarından dolayı tebrik etti.

ADIYAMAN’DA, NEYZENLER MEST ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.