Adü’de Kamu Yönetiminde “Değişim” Konuşuldu‏

Adü’de Kamu Yönetiminde “Değişim” Konuşuldu‏
12. Kamu Yönetimi Forumu, Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ev sahipliğinde Aydın’da yapıldı.

- 12. Kamu Yönetimi Forumu, Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ev sahipliğinde Aydın’da yapıldı.

Sürmeli-Efes Otel’de 12-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Forum, 11 Eylül günü Adakule Otel’de yapılan açılış kokteyli ile başladı. 12 Eylül 2014 günü yapılan açılış oturumunda Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatma Neval Genç, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe Günbey Şerifoğlu’nun konuşmaları yer aldı. Aynı gün akşamı Korumar Otel’de yapılan Gala Yemeğinde forum katılımcıları bir araya geldi.

ADÜ, Türkiye Belediyeler Birliği, Aydın Ticaret Odası, Nazilli Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen foruma ülkemizin önde gelen akademisyenlerinden Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici, Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen, Prof. Dr. Adalet B. Alada, Prof. Dr. Kamil Ufuk Bilgin, Prof. Dr. Selma Karatepe, Prof. Dr. Hüseyin Özgür, Prof. Dr. Yakup Bulut, Prof. Dr. Halil İbrahim Aydınlı ve Prof. Dr. Hüseyin Gül’ün yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Kurt ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Halil Afşar da katıldı.

KAYFOR12’de ülkemizin önemli bürokratları ve seçkin üniversitelerinden değerli bilim insanları katıldı. Forumda; kamu yönetiminde reform, yerel yönetimler, 6360 sayılı kanun, kamu yönetiminde yeni kurumlar, yönetim teknikleri ve araçları, kamu politikalarında kent ve çevre, siyasal katılım ve temsil, afet yönetimi ve yönetsel etik konu başlıkları etrafında sunulan bildirilerle ülkemizin sorunlarına ışık tutuldu ve çözüm yolları arandı. Her oturumun sonunda yapılan soru cevap bölümleriyle de bildirilerin daha iyi anlaşılması sağlandı.

13 Eylül akşamı yapılan kapanış oturumunda Prof. Dr. Eyyüp Günay İsbir, Prof. Dr. M. Akif Çukurçayır, Prof. Dr. Bekir Parlak ve Prof. Dr. Kemal Görmez hem Kayfor12 hem de ülkemiz Kamu Yönetimi’nin güncel sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. 14 Eylül 2014 tarihinde yapılan Efes - Meryem Ana gezisi ile forum sona erdi.

ADÜ’DE KAMU YÖNETİMİNDE “DEĞİŞİM” KONUŞULDU‏

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.