Afat, Gazze'ye 4 Bin Gıda Kolisi Gönderdi

Afat, Gazzeye 4 Bin Gıda Kolisi Gönderdi
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAT), Türkiye ile Gazze arasında kurulan hava köprüsü üzeriden 4.000 gıda kolisi gece saatlerinde kargo uçağıyla Esenboğa’dan Gazze’ye gönderildi.

- Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAT), Türkiye ile Gazze arasında kurulan hava köprüsü üzeriden 4.000 gıda kolisi gece saatlerinde kargo uçağıyla Esenboğa’dan Gazze’ye gönderildi.

Gazze halkının hayati ihtiyaçlarını karşılamak için AFAD, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile birlikte açtığı insani yardım hava koridorundan, 4 bin gıda kolisi daha Esenboğa Havalimanı'ndan Gazze'ye gönderildi.

AFAT'dan yapılan yazılı açıklamada, Esenboğa hava limanından havalanan kargo uçağı, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanına inecek. Yardımlar, Ben Gurion Havalimanı'nda UNRWA yetkililerine teslim edilecek.

Açıklamada, "Gazze halkı, 7 Temmuz’dan bu yana maruz kaldığı operasyon sebebiyle gıda, su ve ilaç gibi en temel ihtiyaçlara ulaşmakta dahi büyük zorluk çeken, bölgedeki Filistinlilerin hayati ihtiyaçlarının karşılana bilmesi için AFAD, 11 Ağustos’ta Gazze’ye insani yardım hava koridoru açmıştı. Aynı gün Gazze’den 4 yaralı Filistinli’yi tahliye edip 3500 gıda kolisinden oluşan insani yardımı da Gazze’ye ulaştırmıştı. Açılan insani yardım koridoru ile AFAD’ın kurduğu hava köprüsü ile Türkiye’den Gazze’ye toplam 11.000 gıda kolisi gidecek. Bir uçak dolusu 3.500 gıda kolisinin 11 Ağustos’ta gönderildiği ilk etap sonrası, 15 Ağustos’ta ikinci etap 3.500 gıda kolisi ulaştı, bu gün dünya insani yardım gününde gerçekleşecek olan üçüncü etapla 4.000 gıda kolisi daha Gazze halkına ulaşacak. 3 uçak seferi ile Gazze halkına ulaştırılacak olan toplam 11.000 gıda kolisinin içeriği; ton balığı, kavurma et, barbunya pilaki, humus, meyve suyu, çay, şeker, tahin, bisküvi ve süt tozu gibi hemen tüketilebilir konserve gıdalardan oluşuyor" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.