“Afet Bilgi Sistemi” Hazırlanıyor

“Afet Bilgi Sistemi” Hazırlanıyor
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi AFET BİLGİ SİSTEMİ’nin (ABİS) hazırlanarak internet sitesine konulacağını ayrıca broşür bastırılarak halka dağıtılacağını söyledi.

- Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi AFET BİLGİ SİSTEMİ’nin (ABİS) hazırlanarak internet sitesine konulacağını ayrıca broşür bastırılarak halka dağıtılacağını söyledi.

Melikgazi Belediyesinin RİSK AZALTMA YÖNTEMLERİNİ benimseyerek Afet Hazırlık Sosyal Kalkınma ve Kentsel Dönüşüm Projesini benimsediğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, ABİS’in sayesinde afet ilgili vatandaşlara ihtiyaç duyabilecek her türlü bilgiye ulaşma fırsatı sunulacağını kaydetti.

Afetlerin her sayfasında ve çeşidinde insan kaybını ve ekonomik kaybı en aza indirgemek için internet ağ ortamında ve basılı broşür olarak konu ile ilgili veri ve bilgilerin sunulacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

"Melikgazi Afet Bilgisi Sistemi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) hibe desteği ile uygulanacak olup ortak bir proje olarak başlatılacaktır. Melikgazi İlçesi Risk Azaltma Yöntemleri Benimsenerek Afete Hazırlık, Sosyal Kalkınma ve Kentsel Mekân Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında hazırlanacaktır. İçerik ile ilgili sorumluluk yararlanıcılara ait olup bu sistem ve çalışma içerinde toplanma bölgeleri, parklar, Pazar yerleri gibi boş alanlar ile dere yatakları, taşkın su kanalları, spor alanları, spor sahaları, kamu bina ve tesisleri ile hastane, sağlık ocakları ve merkezleri özellikli olarak belirtilecek ve alternatif yollar haritası eklenecektir. Melikgazi Belediyesi olarak afet öncesi ve sonrasında vatandaşların her türlü sorularına cevap vermeyi amaçlıyoruz"

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Afet Bilgi Sistemi (ABİS) ile bilgi değişimlerinin kolaylıkla yapıldığını eşgüdüm içerisinde itfaiye, Akut, Sivil Savunma Müdürlüğü gibi diğer kurumlarla ortak bir proje olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.