Afgan Vatandaşına, Cinsel İstismardan Hapis Cezası

Afgan Vatandaşına, Cinsel İstismardan Hapis Cezası
Kastamonu’da kaçak işçi olarak çalışan Afganistan vatandaşı bir kişi, cinsel istimrar suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

- Kastamonu’da kaçak işçi olarak çalışan Afganistan vatandaşı bir kişi, cinsel istimrar suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Afganistan’daki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Kastamonu’nun Daday ilçesinde bir köyde kaçak olarak çobanlık yapan Muhammed H. (47), hayvan otlattığı esnada iddiaya göre komşusuna saldırarak cinsel istismarda bulundu. Saldırgana karşı direnerek elinden kurtulan mağdur Neşe T. (26), daha sonra zanlı hakkında şikayetçi oldu. Tutuklu yargılanan sanık Muhammed H. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında Muhammed H., evli ve 5 çocuk sahibi olduğunu belirterek, kendisine iftara atıldığını ve bu suçu işlemediğini söyledi. Afganistan’daki savaştan kaçarak Türkiye’ye çalışmaya geldiğini ifade eden zanlı, beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, şahsın cinsel istismar suçunu işlediğine kanaat getirerek 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun da devam etmesi yönünde karar kıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.