Afganistan’da Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcıları Görevi Dualarla Teslim Aldı

Afganistan’da Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcıları Görevi Dualarla Teslim Aldı
Afganistan’da dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenin ardından bugün de cumhurbaşkanı birinci ve ikinci yardımcılarının devir teslim töreni gerçekleştirildi.

- Afganistan’da dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenin ardından bugün de cumhurbaşkanı birinci ve ikinci yardımcılarının devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Afganistan’da altı ay süren seçim çıkmazı geçen hafta iki adayın ulusal birlik hükümeti kurmak için antlaşması ile sona ermişti. Bu antlaşmanın ardından dün Afganistan’ın yeni Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmadzai eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai’den görevi teslim almıştı. Bugün ise birinci ve ikinci cumhurbaşkanı yardımcılarının devir teslim töreni yapıldı. Karzai’nin birinci yardımcısı olan Yunus Qanuni görevini Özbek komutan Abdul Raşid Dostum’a, ikinci cumhurbaşkanı yardımcısı Karim Halili ise görevi Server Danish’e teslim etti. Teslim törenine Afganistan’ın yeni Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmadzai ve birçok üst düzey yetkili de katıldı.

Türkiye’de yakından tanınan ve doksanlı yıllarda Taliban örgütüne karşı mücadele veren Afganistan’daki Özbeklerin lideri kabul edilen General Abdul Raşid Dostum, şu anki Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmadzai’nin seçim ekibinde yer almış ve cumhurbaşkanlığı birinci yardımcılığına aday gösterilmişti. Gani’nin seçimlerden zaferle ayrılması sonucu General Dostum da birinci cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. Dostum’un cumhurbaşkanı olması özellikle Afganistan’daki Türk kökenli gruplar tarafından sevinçle karşılandı. Kuzey illerinde yaşayan Özbek ve Türkmenler dün gece görev dağılımı sonrası kutlama gösterileri yaptı. Dün Kabil’i ziyaret eden başbakan yardımcısı Bülent Arınç da General Dostum’u evinde ziyaret ederek yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.