Afşin Belediyesi’nden Bir İlk Daha…

Afşin Belediyesi’nden Bir İlk Daha…
Afşin Belediyesi bünyesinde seralar oluşturarak bitki ve çiçek üretimine başladı.

Afşin Belediyesi bünyesinde seralar oluşturarak bitki ve çiçek üretimine başladı. “Yeniden Yeşil Afşin İçin” sloganıyla göreve geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Oluşturduğumuz seralarda kendi imkanlarımızla yetiştirdiğimiz bitki ve çiçekler cadde ve sokaklarımızı süsleyecek. Böylece tasarruf da sağlamış olacağız” dedi.

Afşin Belediyesi Kendi Çiçeklerini Yetiştirecek.

Hızla büyüyen Afşin Belediyesinin faaliyet alanı da genişledi. Belediye bünyesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Yeşil Afşin ismini yeniden kazanmak için kolları sıvadı. Fidanlık arazisinde herbirinde 10.000 çiçek yetiştirilebilen 1 adet sera yapıldı. 3 adet sera yapımı da devam ediyor.

Rengârenk Çiçekler Yetiştirilecek;

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in talimatı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve uygulamaya koyulan sera çalışmaları ile rengârenk çiçekçeler ve bitkiler yetiştiriliyor. Şimdiye kadar Afşin’in muhtelif yerlerine dikilmek üzere 10 ayrı çeşit çiçek yetiştirildiği bildirildi. Bunların yanı sıra; Krizantem, Kasımpatı, Lavanta ve Menekşe tohumları da ekilerek yetiştirilmeye başlandı.

“Yeniden Yeşil Afşin İçin” Çalışıyoruz…

Belediye Bünyesinde yapılan serayı inceleyen ve hedeflerinin “Yeşil Afşin” ismini yeniden kazanmak olduğunu ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; “İlçemizde yaşayan insanların, kadınların, çocukların ve ailelerin her şeyin en güzeline layık olduklarına inanıyorum. Bu amaçla çalışıyoruz. Kendi imkânlarımızla yetiştirdiğimiz bitki ve çiçekler cadde, park ve sokaklarımızı süsleyecek. Yeniden Yeşil Afşin’i hep birlikte oluşturacağız. Fidanlık arazisinde oluşturduğumuz seralar ile Afşin’de muhtelif yerlerde dikime hazır hale gelen 10 ayrı çeşit çiçeğimiz yetişti. Bunlar ile beraber 10 bin adet daha çiçek tohumu ektik. 50 bin adette çalı bitkisini de kalemleme yöntemi ile toprak ile buluşturduk. İnşallah ilkbaharda bu bitkilerimiz yetiştirilip parklarımıza dikim yaparak rengarenk bir görüntü elde etmiş olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.