Afşin-Elbistan Termik Santrali Üretime Hazırlanıyor

Afşin-Elbistan Termik Santrali Üretime Hazırlanıyor
Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde Meydana Gelen Arıza Ve Yangın Nedeniyle Elektrik Üretimi Yapılamayan İkinci Ve Üçüncü Ünitelerde Onarım Çalışmaları Sürüyor

Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde 8 Ekim 2012'de santralin 3. ünitesine ait türbinin devre dışı kalması sonucu oluşan türbin ve jeneratör arızası ile 17 Şubat 2013'de çıkan yangın nedeniyle elektrik üretimi yapılamayan 2. ünitede onarım çalışmaları sürüyor. 

  Türkiye’nin elektrik üretiminde en yüksek kapasiteli termik santraller arasında yer alan Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde 8 Ekim 2012 tarihinde santralin 3. ünitesine ait türbinin devre dışı kalması nedeniyle türbin ve jeneratörde arıza meydana gelmişti. 3. ünitedeki hasarlı kısımların onarımı büyük oranda tamamlanırken, ünitede son çalışmaların yapıldığı belirtildi. 3. ünitenin kısa süre içerisinde elektrik üretimine hazır hale getirileceği ifade edildi.

  Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin 2. ünite kazanının 50 nolu toz kömür filtresinde 17 Şubat 2013 günü çıkan ve maddi hasara neden olan yangın hasarının giderilmesi ve ünitenin tekrar elektrik üretimine hazırlanması amacıyla yapılan ihale de sonuçlanmış, 2015 Şubat ayı içerisinde ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanmıştı. İlgili firma santralde demontaj işlemlerini tamamlarken, demontajın ardından montaj çalışmalarına başlandı. Sözleşme gereği 5 Ekim 2016 tarihine kadar süre tanınan firma, santralin 2. ünitesini anahtar teslimi olarak elektrik üretimine hazır hale getirecek.

  Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürü Mustafa Has, santralin arızalı durumda olan 2. ve 3. ünitesindeki onarım çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Santralimizin 3. ünitesinde meydana gelen türbin arızası ve 2. ünitede oluşan yangın nedeniyle EÜAŞ tarafından yapılan ihaleler sonucunda firmalar çalışmalarını sürdürüyor. 3. ünitedeki çalışmalar sona ermek üzere. Kısa bir süre içerisinde ünitemiz elektrik üretimine hazır hale gelecek. Diğer yandan 2. ünitede ise demontaj çalışmaları tamamlandı, şimdi ise montaj işlemlerine başlandı. İhale şartnamesi gereğinde firmaya Ekim 2016 tarihine kadar süre tanındı ancak çalışmaların daha erken biteceğini tahmin ediyoruz. Bizde işletme müdürlüğü olarak oluşturduğumuz teknik ekiple birlikte yapılan çalışmaların her aşamasını titizlikle inceliyor, gerekli gördüğümüz durumlarda uyarılarımızı yapıyoruz. Bu işlemler tamamlandığında santralimiz 4 ünite ile birlikte emre amade olacaktır” dedi.

1-722.jpg

2-561.jpg

3-358.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.