AFŞİN NİÇİN İL OLMASIN?

AFŞİN NİÇİN İL OLMASIN?
Efsus Kültür Tanıtım ve Gelişim Derneği Başkanı İrfan Gedikbaşı, “ İl olmak Afşin İlçemizin hakkıdır.” dedi.

Efsus Kültür Tanıtım ve Gelişim Derneği Başkanı İrfan Gedikbaşı, “ İl olmak Afşin İlçemizin hakkıdır.” dedi.

Gedikbaşı konuşmasına şöyle devam etti;

Afşin zaten Kahramanmaraş'ın en büyük İlçesinden biridir. Son zamanlarda kamu oyunda Türkiye’de yeniden İl sayısının artırılması için çalışmalar yapıldığı dile getirilmektedir. İl olmak Afşin İlçemizin hakkıdır. 

Efsus Kültür Tanıtım ve Gelişim Derneği Başkanı İrfan Gedikbaşı sözlerine şöyle devam etti. Afşin’i küçük görmeye ve küçük düşürmeye hiçbir kimsenin hakkı yoktur. Afşin hak ettiği yerde olmak istiyor. Yani Afşin İl olmak istiyor. Afşin’imiz Türkiye’de bulunan 25 İlden daha büyüktür Afşin niçin il olmasın. 8 Aralık 2014 tarihinde Afşin İlçemizde bulunan Sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partilerimiz tarafından verilen ortak kararda Afşin İlçemizin İl yapılmasına tam destek vermişlerdir. Afşin’imizin İl yapılma onurunu omuzlarımızda taşıyarak Afşin İl olmalıdır.

Efsus Kültür Tanıtım ve Gelişim Derneği Başkanı İrfan Gedikbaşı sözlerine şöyle devam etti. Son zamanlarda kamu oyunda Türkiye'de yeniden yapılanma konuşulmakta olup il sayısının artırılması için çalışmalar yapıldığı kamu oyu tarafından dillendirilmektedir.

Soruyoruz? Afşin neden il olmasın. Adı geçen ilçelerin içinde Afşin Her yönüyle bir çok ilçeden daha avantajlı bir konumdadır. Coğrafi Konumu yapılan yatırımlar Tarihi eserler ile Tarihi geçmişi Kültürel yapısı bakımından bir çok il ve ilçeden öndedir.

1. TERMİK Santrallar.

2.KÖMÜR Havzalarının zenginliği

3.TURZİM (Eshab-ı Kehf Hurman kalesi Süt pişiren kalesi Yassı kale 30 Adet Tarihi Höyük'ün bulunması Kız oğlan kayası Büğet su sarnıcı Dikmen tepesi Roma rasat hanesi Kuru han Roma dönemine ait kiliseler ve heykeller Osmanlı dönemine ait eserler Selçuklu dönemine ait eserler.

4.YAYLALAR (Bin boğa yaylası Ters laleleri ve Ormanları)

5.TÜRKİYE'nin Dördüncü büyük ovasının AFŞİN Sınırları içerisinde olması.

5.Maddi değeri çok yüksek olan BAKIR Madenlerin Afşin'de bulunması.

Dolayısıyla ile de Nüfusa bakılmaz. Söz konusu il olma ismi geçen ilçelerin bir çoğundan avantajlıdır.

AFŞİN Halkının bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.