Afşin'de R4bıa Parkı Açıldı..

Afşinde R4bıa Parkı Açıldı..
Afşin Belediyesi tarafından 2 ay gibi kısa bir sürede yapılan Rabia Parkı; “Dünya Rabia Gününde” halkın hizmetine açıldı.

Dünya Rabia gününde gerçekleştirilen Rabia Parkı açılışına; Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Ak Parti İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından açılış konuşmalarını yapan Başkan Güven şunları söyledi; “Hatırlayınız, Mısır'da geçtiğimiz yıl darbe karşıtlarına yönelik tam bir katliam gerçekleştirilmişti. Mısır güvenlik güçleri tarafından Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına karşı gerçekleştirilen müdahalede, 3 bin 533 kişi ölmüş, 11 bin 520 kişi ise yaralanmıştı.

653-090.jpg

Yaşanan Olayları Bir kez daha lanetliyoruz;

Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen yürüyüş, miting, toplantı ve çeşitli gösterilerle lanetlenen bu ve benzeri olayları bizler de bir kez daha lanetliyoruz. Şu anda Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Myanmar’da ve daha birçok yerde küfür ehlinin baskılarına maruz kalan Müslüman kardeşlerimizin bir an önce bu mezalimden kurtulmaları için tüm dünya Müslümanları olarak öncelikle birlik ve beraberlik içerisinde olmalı ve onların bu sıkıntılarının son bulması için çareler üretmeli ve somut adımlar atmalıyız. Eshab-ı Kehf Kıssası’nın vuku bulduğu, küfürle sonuna kadar korkusuzca mücadele eden ve Allah’ın övgüsüne mazhar olan iman savaşçılarının yaşadığı bu güzel şehir, hiç şüphesiz bu hususta en büyük hassasiyeti gösteren şehirlerin başında gelmelidir. Çünkü Eshab-ı Kehf şu an içinizden birçoğu gibi gençtir.

654-262.jpg

Eshab-ı Kehf Afşin Gençliği’ne ithaf ediyorum;

Eshab-ı Kehf; Allah’a layıkıyla iltica ederek, gençlik yıllarında kuvvetli bir imana sahip olmanın, dinin ahkâmını hakkıyla yaşamanın, başkalarının da kurtulması için kendini feda etmenin, düşünmenin ve tefekkürün, ülkemizde ve ülkemiz dışında yaşanan ve bizi mümin kardeşliği bağlamında doğrudan etkileyen sorunlar için öncelikle yürekten hissetmenin sonrasında onlar için kaygılanmanın ve çareler aramanın adıdır. Onun içindir ki ben bu parkı;  Rabiatul Adeviyye Meydanı’nı dolduran ve sayıları on binleri bulan iman ehline, Filistin’de imanlarını ve ülkelerini korkusuzca savunan mücahitlere ve yine Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Myanmar’da ve Arakanda Allah’ın Tekvir Suresi’nde: ‘’Diri diri gömülen kıza hangi günahtan dolayı öldürüldü diye sorulduğu zaman’’ ayetine muhatap zalimce öldürülmüş yüz binlerce çocuğa ve gence ve bir gün bu zalimlerin zulmüne dur diyecek bir imana, ahlaki kapasiteye ve ataları Eshab-ı Kehf gibi başkalarının derdiyle dertlenme erdemine sahip; düşünen, tefekkür eden ve üreten gözümüzün nuru değerli Afşin Gençliği’ne ithaf ediyorum” dedi.

654-262.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.