AFŞİNDER, AŞIKMAHZUNİ ŞERİF VE AŞIK YENER’İ ANDI

AFŞİNDER, AŞIKMAHZUNİ ŞERİF VE AŞIK YENER’İ ANDI
Vefatının 15. Yılında Aşık Mahzuni Şerif’i ve arkasında binlerce eser bırakan Aşık Yener, yaşanmış canlı hatıraları ve türküleri Afşinder dernek merkezinde anıldı.

Vefatının 15. Yılında Aşık Mahzuni Şerif’i ve arkasında binlerce eser bırakan Aşık Yener, yaşanmış canlı hatıraları ve türküleri Afşinder dernek merkezinde anıldı.

İstanbul da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği, yine değerlerine sahip çıkmak adına kültürel bir faaliyete imza atarak, her yıl mayıs ayında gerçekleştirdiği AşıkMahzuni Şerif’i anma programına bu yıl Aşık Yener’i de ekleyerek iki kıymetli insanı yaşanmış hatıralarını dinleyip türkülerini söyleyerek andılar.

Programın sunumunu Afşinder Başkan Yardımcısı ve AşıkMahzuni Şerif’in akrabası Abdulkadir Arslan yaptı. Arslan, Mahzuninin kısa hayat hikayesini anlattıktan sonra, hayallerini ve anılarından kısaca bahsetti.

Aşık Yaşar Gören ile Aşık Aliyar Arslan bir birinden güzel Mahzuni türkülerini seslendirirken aralarda da yaşanmış anılarından bahsettiler.

Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç ise bizim kendi değerlerimize hayatta iken sahip çıkmamız lazım. Sanatçılık fıtri bir kabiliyettir. Söz yazmak, beste yapmak her kişinin yapacağı iş değildir. Şehrimiz söz ve aşıklar yönünden münbit bir zemin. O yüzden bu kıymetli değerlerimize hayatta iken sahip çıkmamız lazım. Bugün hem bu iki kıymetli hemşerimizi rahmetle yad ederken, hem de şu an burda türkülerle bize ziyafet çektiren kıymetli ozanlarımıza sahip çıkmak adına böyle bir program tertip edildi. Katılan kıymetli ozanlarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum, dedi.

Son olarak sahneye Aşık Yener’in 19 yıl bizzat hizmetinde ve yanında bulunan Aşık Arap Ali Gülşen bestelediği Aşık Yener’in türkülerini okuyarak dinleyenleri coşturdu.

Katılımcılara yemek ikram edildip, hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program sona erdi.

2-20170524103221.jpg5-230.jpg6-155.jpg9-086.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.