Afyonkarahisar Belediyesi Kurban Bayramı Önlemlerini Aldı

Afyonkarahisar Belediyesi Kurban Bayramı Önlemlerini Aldı
Kurban Bayramı'nın huzurlu ve rahat geçmesi için bayram öncesi ve bayram süresince Afyonkarahisar Belediyesi'nin gerekli tüm önlemleri aldığı bildirildi.

- Kurban Bayramı'nın huzurlu ve rahat geçmesi için bayram öncesi ve bayram süresince Afyonkarahisar Belediyesi'nin gerekli tüm önlemleri aldığı bildirildi.

Konu ile ilgili Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentte muhtemel su, yol ve kanalizasyon arızalarının tamiri ve giderilmesi bakımından bayram süresince uzman kadro bulundurulacağı, Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye ekiplerinin de çıkabilecek her türlü yangın ve doğal felaketlere karşı görevleri başında olacağı belirtildi. Bayram öncesi ve bayram süresinde Zabıta Müdürlüğünde izinlerin kaldırıldığı ve günün 24 saati zabıta ekiplerinin de görevlerini aralıksız sürdürecekleri kaydedildi. Bunun yanında temizliğin aksamaması için Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce tedbirler alındığı, bayram öncesinde özellikle yiyecek, içecek satan iş yerleri üzerinde kontrollerin yoğunlaştırıldığı vurgulandı. Vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için sıhhi iş yerlerine gerekli kontrollerin yapıldığı da ifade edilen açıklamada, “Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişin sağlanması bakımından satışa arz edilen malların üzerilerine etiket takılması sağlanmakta. Alışverişlerinin genelde yoğunluğunun semt pazarlarında olması bakımından semt pazarında tedbirler alındı. Bayram öncesini fırsat bilerek ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyarlar semt pazarına gönderilecek. İlimiz coğrafi konumu bakımından Türkiye'nin merkezi konumundadır. Haliyle ulaşım nedeni ile trafik yoğunluğu meydana gelmekte. Bu nedenle şehirler arası otogarda ulaşımın düzenli ve tertipli olması için gerekli tüm tedbirler alındı. Yine şehir içi ulaşımın düzenli yapılabilmesi için halk otobüsleri ve şehir içi dolmuşlar bilgilendirildi. Halkımızın ekmek sıkıntısı çekmemesi için bayram süresince her gün ekmek çıkacak. Kurban öncesi kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları ve kurban hizmetleri komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde (hayvan pazarında) alım ve satımların yapılmasına; kurbanların belediye veteriner hekimi ve zabıta ekiplerince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacak. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulacak. Kurban kesim yerleri olarak ise Hamidiye semt pazarı, Harb-iş semt pazarı, fuar alanı, Çavuşbaş semt pazarı, Sahipata semt pazarı, Uydukent semt pazarı, Karşıyaka semt pazarı, kasaplar içi, özel kombinalar tespit edildi” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.