Afyonkarahisar'da 24 Temmuz Basın Bayramı Kutlama Mesajları

Afyonkarahisarda 24 Temmuz Basın Bayramı Kutlama Mesajları
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yayınladıkları mesajlar ile ‘24 Temmuz Basın Bayramını’ kutlarken, mesajların ortak vurgusu ise özgür basın oldu.

- Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yayınladıkları mesajlar ile ‘24 Temmuz Basın Bayramını’ kutlarken, mesajların ortak vurgusu ise özgür basın oldu.

Vali Güner, yayınladığı mesajında, basının devlet ile millet arasından bir nevi köprü görevi gördüğünü kaydederek, basının toplumda çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Vali Güner mesajında, “Teknolojik imkanların sınırlı olduğu zamanlarda bile en zor şartlarda hatta canlarını da ortaya koyarak insanların olayları tarafsız ve doğru bir şekilde öğrenmelerine aracı olan tüm yazılı ve görsel basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutluyorum. Devletimizin bizlere verdiği görev ve sorumluluklar ile halkımızla iç içe olup onların sıkıntılarını gidermek, taleplerini dinlemek, önerilerini dikkate almak, kısacası halkımıza hizmet etmek bizlerin hassasiyetle üzerinde durulmasını önemsediğimiz hususlardır. Bu hizmetleri verirken de, halkımızın sesini duymamıza aracı olan tüm basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyor, çalışma azimlerini daha kuvvetlendirecek olan bu özel günlerini tekrar kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİSİDİR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu belirten Başkan Çoban, "Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları, haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır" dedi.

Basın özgürlüğünün önemine dikkati çeken Başkan Burhanettin Çoban, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaptığı önemli hizmetle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini belirtti.

Demokrasinin temel taşlarından olan ‘Basın Özgürlüğü’nün, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarından olduğunu aktaran Başkan Çoban, basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarının 'Basın Bayramı'nı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

AFYONKARAHİSAR'DA 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.