Afyonkarahisar’ın Tarihi Yapılarının Restorasyonunda Avrupa Örnek Alınacak

Afyonkarahisar’ın Tarihi Yapılarının Restorasyonunda Avrupa Örnek Alınacak
Afyonkarahisar’daki tarihi yapıların aslına uygun olarak restore edilmesi için harekete geçen Afyonkarahisar Belediyesi, hazırladığı ‘Geçmişten Geleceğe Işık Tutmak İçin Tarihi Yapıların Muhafazası ve Restorasyonu" adlı proje ile teknik elemanlarını İtaly

- Afyonkarahisar’daki tarihi yapıların aslına uygun olarak restore edilmesi için harekete geçen Afyonkarahisar Belediyesi, hazırladığı ‘Geçmişten Geleceğe Işık Tutmak İçin Tarihi Yapıların Muhafazası ve Restorasyonu" adlı proje ile teknik elemanlarını İtalya ve Macaristan'daki tarihi yapıları incelemeye gönderecek.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2013 teklif çağrısı döneminde, Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri alanında hazırladığı, Geçmişten Geleceğe Işık Tutmak İçin Tarihi Yapıların Muhafazası ve Restorasyonu adlı projenin, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiği kaydedildi. 60 bin Euro hibe destekli projenin kültürel ve dil toplantıları tamamlanırken, toplantıya katılan 35 teknik elemanın tanışması ve kaynaşması sağlandığı da bildirildi. Toplantılara başkanlık yapan Belediye Başkanı Yardımcısı Ayfer Örten, projeye katılan teknik elemanların, İtalya ve Macaristan'da 27 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında 15 gün süreyle teknik eğitim alacağını söyledi. Teknik elemanların, eğitim sonunda edindikleri bilgileri kente kazandıracaklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Örten, projenin hayırlı olmasını diledi.

Afyonkarahisar'ın tarihi geçmişi itibariyle birçok devlet ve uygarlığa ev sahipliği yaptığını, bu sebeple zengin bir tarihi mirasa sahip olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, projenin ilimizdeki tarihi mirasa sahip çıkmak adına çok önemli olduğunu ifade etti. Projeyle, İtalya ve Macaristan'da yapılan restorasyon çalışmaların yerinde inceleneceğini belirten Başkan Çoban, incelemelerini ilimize kazandıracak teknik elemanların, kendi kabiliyet ve donanımlarını da AB standartlarına çıkaracağını söyledi.

AFYONKARAHİSAR’IN TARİHİ YAPILARININ RESTORASYONUNDA AVRUPA ÖRNEK ALINACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.