Ağabeyine Böbreğini Verdi

Ağabeyine Böbreğini Verdi
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen operasyonla, kardeşten ağabeye böbrek nakli yapıldı.Gaziantep’te bir fabrikada işçi olarak çalışan Ali Rıza Boz (31), 11 yıl önce...

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen operasyonla, kardeşten ağabeye böbrek nakli yapıldı.

Gaziantep’te bir fabrikada işçi olarak çalışan Ali Rıza Boz (31), 11 yıl önce kan ve demir eksikliği tedavisi gördüğü sırasında el ve ayaklarında şişme meydana gelince, yapılan tetkikler sonucu böbreklerinin çalışmadığını öğrendi. Bunun üzerine hemen diyaliz tedavisine başlandığını belirten Ali Rıza Boz, “11 yıl diyaliz tedavisi gördüm. Diyaliz sürecinde hem maddi hem manevi anlamda sıkıntı yaşadım. 4 yıl önce Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne kadavra için başvurdum.Kadavra çıkmasına rağmen dokular uymayınca nakil işlemi gerçekleşemedi” dedi.

Yaşananlar üzerine ailesinin böbrek vermek istediğini ama kabul etmediğini anlatan Ali Rıza Boz, “Sağlık durumum daha da kötüye gidince annem ve kız kardeşlerim böbreklerini vermek istedi. Dokuları uymayınca erkek kardeşime gerekli tetkikler yapıldı. Dokularımız uyunca nakil işlemi için hastaneye yattık. Başarılı bir nakil işlemi oldu. Şükürler olsun şuan ikimizde sağlıklıyız” diye konuştu.

“Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin olanakları ve çalışanlarından memnun kaldım” diyen Boz, doktoru Prof. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu, hemşireler ve diğer çalışanlara teşekkürlerini sundu. Organ bağışı konusunda herkesin daha duyarlı olmasını isteyen Ali Rıza Boz, “Ben de organlarımı bağışlayacağım. İnsan hayatını kurtarmak çok güzel bir duygu” diyerek, çağrısını yineledi.

KARDEŞİN MUTLULUĞU

Ağabeyine böbreğini vererek, onu tekrar yaşama döndüren Emrah Boz (24) ise “Böbreğimi ağabeyime daha öncede vermek istedim. Ama ağabeyim bizlere kıyamadığı için kabul etmedi” dedi.

İlerleyen süreçle birlikte ağabeyinin durumunun daha da ağırlaştığını kaydeden Emrah Boz, “Yeniden böbreğimi vermeyi teklif edince, ağabeyim mecburen kabul etti. Artık ağabeyim sağlığına kavuştu. Ben de iyiyim, nihayet ikimiz de gayet sağlıklıyız” ifadelerini kullandı.

“Toprak altında kalıp çürümesine izin vermek yerine, insanların tekrar sağlığına kavuşmasına yardımcı olmak istiyorum. İnsanların tekrar sağlığına kavuşmalarına yardımcı olabilmek için herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” çağrısı yapan Emrah Boz, bütün organlarını bağışlayacağını bildirdi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu da “Elinizde her türlü teknolojik imkan, fiziksel altyapı ve profesyonel bir ekip olabilir. Ancak nakil için gerekli organı bulamazsanız, hastanızın hiç şansı kalmaz” diyerek, organ bağışının önemine dikkati çekti.

Organ bağışçısının olmasına rağmen, organ naklinin ’en doğru ve en sağlık şekilde’ gerçekleştirilememesi halinde hem hastanın hem de bağışla gelen organın kaybedileceğini anlatan Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi olarak günümüz teknolojisini en doğru, en etkin şeklide kullanarak, tıbbın gereklerini yerine getiriyoruz. Karşımıza çıkan en büyük zorluk, yetersiz bağışçı sayısıdır. Çünkü gerek canlıdan gerekse kadavradan bağışlanan organ sayısı hala yetersiz.Halkımızı, ‘Gelin bir hayat da siz kurtarın’ diyerek organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.