“Ağaç İrfan” Oyunu Şişlililerle Buluştu

“Ağaç İrfan” Oyunu Şişlililerle Buluştu
Orman Haftası ve Dünya Ahşap Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlikler gerçekleştiren Şişli Belediyesi, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde tiyatrocuları ağırladı. “Ağaç İrfan” isimli tiyatro oyunun...

Orman Haftası ve Dünya Ahşap Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlikler gerçekleştiren Şişli Belediyesi, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde tiyatrocuları ağırladı. “Ağaç İrfan” isimli tiyatro oyununu sahneleyen oyuncular gösterdikleri performans ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Şişli Belediyesi tarafından Orman Haftası ve Dünya Ahşap Günü etkinlikleri kapsamında “Ağaç İrfan” isimli tiyatro oyunu organize edildi. Şişli Kent Kültür Merkezi’nde perdeye yansıtılarak gölge oyunu formatında sahnelenen tiyatro oyununda, doğanın ve doğada yaşayan hayvanların korunmasının önemine dikkat çekildi. Oyuncular sahnelediği performans ile izleyenlere duygulu anlar yaşatırken zaman zaman verdikleri sosyal mesajlarla da davetlileri doğaya yaklaşım konusunda bilinçlendirdi. Gösterim sonrası Şişli Belediyesi tarafından katılımcılara ağaç fidanları hediye edildi.

“HERKESİN BİR AĞACI OLSUN”

Orman haftası sebebiyle bir haftadır etkinlikler yaptıklarını belirten Şişli Belediyesi Sanat Danışmanı Ezgi Öz Baysal, “Şişli Belediyesi olarak aslında her bulduğumuz alana, betonsuz alana ağaç dikiliyor. Okullarda bir kampanya başlattık çocukların toprakta oynaması, yeşil içinde oynaması için yeşillendirme çalışmaları yapılıyor. Sonrasından Dünya Ahşap Günü sebebiyle bir festivale ev sahipliği yaptık, dünya’nın farklı yerinden gelen 50 sanatçı Nişantaşı sanat parkında sanatlarını icra ettiler. Hem halk sanatları hem de ahşap heykellerle birlikte güzel bir gün geçirildi. Dün ardından bir konserimiz vardı, bugün ‘Ağaç İrfan’ isimli tiyatro oyunu sahnelenecek. Bu oyun çağdaş gölge oyunu. ‘Ağaç İrfan’ oyunundan sonra tüm izleyiciler ağaç dikmek isteyecek. Bunu biliyoruz çünkü insana bu duyguyu hissettirecek bir oyun. Dolayısıyla Şişli Belediyesi bugün tiyatro izleyen herkese bir fidan hediye edecek. Nereye isterlerse oraya dikebilirler, herkesin bir ağacı olsun” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.