Agacalı Mahallesi Muhtar Adayı Öztürk

Agacalı Mahallesi Muhtar Adayı Öztürk
Kahramanmaraş'ın onikişubat İlçesinde yeni kurulan Ağcalı Mahallesinde Mart’ta yapılacak muhtarlık seçimi yaklaşıyor. Muhtar adayları seçim çalışmalarına devam ediyor..

Kahramanmaraş'ın onikişubat İlçesinde yeni kurulan Ağcalı Mahallesinde Mart’ta yapılacak muhtarlık seçimi yaklaşıyor. Muhtar adayları seçim çalışmalarına devam ediyor..

Muhtarlık seçimi çalışmalarına hız kesmeden sürdüren Ağcalı Mahallesi Muhtar Adayı İlhan Öztürk Ziyaretlerine ve Çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor

Kahramanmaraş Haber Ajansından Gazeteci İsmail Bozdoğan'a konuşan, Öztürk şunları söyledi: “ onikişubat ilçemizde yeni Mahaller kuruldu bunlardan bir tanesi ise Ağcalı Mahallesi Mahallemizin sorunlarını tek tek tespit ettim. En küçük detayı bile gözden kaçırmadan ciddi bir çalışma yaptık..

Kahramanmaraş'ın onikişubat ilçesi Piri Reis Mahallesinden ayrılarak yeni Mahalle olan Agcalı Mahallesi Muhtar adayı İlhan Öztürk, Biz Mahallemizin eksiklerini biliyoruz onun içinde Agcalı Mahallesi’nde aday olduğunu anlatan Öztürk, cesur, girişimci, üretken ve sosyal yönü ile dikkat çekiyor.  İlhan Öztürk bizler burada emlak danışmanlığı yapıyorum biz buraya geldiğimizde mahallenin yarısı yoktu işe başladığımızda burada ne var ne yok hepsini biz iyi biliyoruz, Piri Reis Mahallesi büyük bir mahalle olduğu için şuan ki muhtarımız Ali Ergen bey tam anlamı ile yetişemiyor mahallenin bölünmesinden dolayı bizde muhtarlığa talip olduk dedi..

Mahallemizin büyük olduğu için Muhtarımız hizmetler noktasında yetişemiyordu Mahallenin bölünmesi hizmet acısından gerçekten çok güzel oldu eğer Allah nasip ederse muhtar olursam hizmetler noktasında çalışacağım dedi. 

Öztürk Muhtarlık kapsamlı hizmet verebilecek bir devlet dairesi değildir fakat mahalle halkına en yakın devlet kurumudur ve problemler ile  bu problemlerin çözümlerini en iyi tespit noktasıdır Muhtar olduğum zaman vatandaşlarımızın peşine düşeceğim ve bir işleri varsa Yapılması gereken  çözümü için çalışacağım ben şimdi sizlere yapmayacağımız şeylerin sözünü vermek istemiyorum ben yapacaklarımı konuşurum Mahallemizde taziye evi yoktur camimiz yoktur, yapılması şart yapılması için elimizden geleni yapacağız, Mahallemizde Semt pazarları kurulacak çünkü bu mahallede vatandaşlar domatesi 5 Liraya alıyor hizmet almayan bir yer burası sokakları, park ve yeşil alanları diğer mahallelere göre az olduğundan yeşilliğin ve temizliğin aynı bir önemi yer almaktadır..

Mahalle sakinlerinin daha iyi kaynaşması ve birlikteliklerin daha güçlü olması için ortak organizasyonlar ve gezilere ağırlık verileceğiz adaylığımız konusunda mahalle sakinlerinin kendisine destek verdiğini ifade etti. Muhtar seçildiği taktirde hiç zorlu k çekmeden hizmet edebileceğine inandığını söyleyen Öztürk “Vatandaşlarımızın da desteğiyle göreve geldiğimde 3 yıllık dönemim içerisinde alabileceğim bütün sorumlulukları yerine getireceğime inanıyorum” dedi..

Piri Reis Mahallesindeyiz ama mahallenin büyük olduğu için bölündü biz de ayrı bir yeri vardır. Burası bizim evimiz. Dolayısıyla mahallenin ve mahallelinin ihtiyaçlarını ve sorunlarını da iyi biliyoruz. Öncelikle belirtmeliyim ki, biz muhtarlığı sadece belirli bir mesaisi olan ve evrak imzalama yeri olarak görmüyoruz. Muhtarın gecesi, gündüzü yani mesaisi olmaz. Çok rutindir, ama telefonu 7/24 açık olmalıdır. Azaları, sadece olması gerektiği için değil, işin fiilen içinde olması gerektiği için olmalıdır. Bu bir ekip işi. Biz de ekibimizi, bu mantık çerçevesinde oluşturduk..

Mahalleli neden bize oy vermeli’ye gelirsek, öncelikle biraz önce de belirttiğim gibi, biz, bu mahalleliyiz Muhtarlığın bir görevi de aslında ilgili idari makamlara, mahallenin ve mahallelilerin sorunlarını iletmek ve yapılabilmesi için gayret göstermek. Dolayısıyla usul ve üslup çok önemli. Bir diğeri, sosyal yönümüz halkımızla biz burada her zaman iç içeyiz..

Mahallemizde oturan vatandaşlarımızın pazara gidebileceği yer, Mahalle sakinlerinin pazar ihtiyaçlarını daha kolay görebilmeleri amacıyla, mahallemize pazar kurulması için çalışma yapacağız. Öncelikle, açık alan olarak kurulup sonra kapalı pazar yeri olarak düzenlenmesi için çalışacağız..

Hizmette çözülemeyen sıkıntıların asıl kaynağı, idarecilere ulaşılamaması veya Yerel'den aşmaktan geri durulmasıdır. Biz bunu kırmak adına ve mahalle sakinlerinin, gerek muhtarlık gerekse belediye ile ilgili istek ve şikâyetlerinin tespit edilmesi ve sistemli olarak alınıp çözülmesi için belediye otobüs duraklarına istek-şikâyet kutuları koyacağız.

Vatana hizmet bilincinin, önce ailede, ardından yakın çevrede kazanıldığı düşüncesindeyiz. Bu bilincin kazanılması ve gençlerimizin, donanımlı, sağlıklı, bilinçli ve spora ilgili şekilde yetişmesini sağlamak amacıyla, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan sıyrılıp verimli vakit geçirebilecekleri bir Gençlik Merkezi`e ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bu yönde bütün gayretimizle çalışacağız. Tabi özellikle vurgulamamız gerekiyor ki, bunlar bizim tespit ettiğimiz ihtiyaçlar. Bizim işimiz ilgili idari makamlara bunları iletip yapılması için gayret göstermek.

Muhtar Adayı Öztürk son olarak, “Tabi bu bir hizmet yarışı. Diğer adaylarımıza ve azalarımıza bu süreçte başarılar diliyoruz. Bu sürecin sonunda, muhtar ve heyeti olarak kim seçilirse, o bizim muhtarımız olacaktır. Dolayısıyla, inşallah her halükarda mahallemiz kazanır.” şeklinde konuştu.

HABER; İsmail BOZDOĞAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum