‘Ağaların Ağası’ Selim’den Hodri Meydan

‘Ağaların Ağası’ Selim’den Hodri Meydan
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 653. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, bu yıl da ağalığa aday olacağını söyledi. Selim, ağanın kesinlikle parası olması gerektiğini vurgulayarak, "Hatıra ağalık olma...

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 653. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, bu yıl da ağalığa aday olacağını söyledi. Selim, ağanın kesinlikle parası olması gerektiğini vurgulayarak, "Hatıra ağalık olmaz. Müdürden ağa olmaz. Temsilciden ağa olmaz" dedi.

Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin, Edirne Hilly Hotel’de düzenlenen dayanışma yemeğine katılan ve ’Ağaların Ağası’ olarak anılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 653. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Selim, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ağalığa yeniden aday olacağını belirterek, "Amacımız burada Kırkpınar’a yakışır bir ağa olması. Ağa dediğinin kesinlikle parası olacak, altını tekrar çiziyorum kimse kusura bakmasın hatıra ağalık olmaz. Müdürden ağa olmaz. Temsilciden ağa olmaz" diye konuştu.

"KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI OLMAK EN BÜYÜK ÖDÜLDÜR"

Selim, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanların kazandığı en büyük ödülün nam olduğunu dile getirerek, "Kırkpınar’ın en büyük ödülü ne biliyor musunuz? Kırkpınar’ın başpehlivanı, başpehlivan ve bu zaten tek başına büyük bir ödül, ikincisi zaten Kırkpınar ikincisi oluyor, üçüncüsü Türkiye üçüncüsü oluyor. Bunlar zaten büyük bir ödül. Edirne Belediyesi’nin masrafı yaklaşık 2 Milyon TL civarında. Güreşçilere, Edirne’de çok fazla para vermeye gerek yok. Hangi pehlivana sorsan ki ’Edirne’de başpehlivan mı olayım? Yoksa 500 bin TL para mı alayım?’, ’Edirne’de başpehlivan olayım’ diye söyler. Çünkü, başpehlivan olduğu müddetçe o bir sene içerisinde Türkiye genelinde düzenlenen bütün güreşlerin başpehlivanı olarak gidiyor. Kırkpınar’da aldığı paranın en az 2-3 mislini her güreşte alıyor" dedi.

"MÜDÜRDEN, TEMSİLCİDEN AĞA OLMAZ"

Bir basın mensubunun ‘654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yeniden aday mısınız? sorusuna ise Seyfettin Selim, "Tabi ki adayız" diyerek, şunları söyledi:

"İnşallah, amacımız şu bizim, geçen yıl da söylemiştim, eğer iyi birisi çıkmazsa, bu işi seven birisi çıkmazsa ki çıkarsa da adayız o ayrı bir şey ama çıkarda bu sene güzel yapmazsa seneye tekrar adayız. Benim yaşım 46. 5-10 sene daha götürürüz bu işi ama amacımız burada samimiyetimizle söylüyorum; amacımız burada Kırkpınar’a yakışır bir ağa olması. Buradaki adamın bir kere, altını çizerek söylüyorum, devletle bir işi olmayacak, belediyelerle bir işi olmayacak, gayri meşru bir işi olmayacak, kesinlikle parası olacak, altını tekrar çiziyorum kimse kusura bakmasın kesinlikle parası olacak, hatıra ağalık olmaz. Müdürden ağa olmaz. Temsilciden ağa olmaz. Kendi parası olacak, ayrıca ikisi aynı anda kalp ve vicdan derler ya parayla beraber bir de bu işi sevecek. Kırkpınar’ın bana her sene maliyeti en az 1 milyon TL’dir.

"ALİ GÜRBÜZ’Ü YENECEK PEHLİVAN YOK"

Selim, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz’ün, dopingli çıktığı yönündeki iddiaları da yorumlayarak, "Maalesef Ali Gürbüz’ün böyle bir şeyi bilerek yaptığına asla inanmıyorum ve şunu da söylüyorum, Ali Gürbüz’ün ihtiyacı yok arkadaşlar. Seneye dönecek ve göreceksiniz. İnanıyorum ki Ali Gürbüz’ü 2-3 sene yenecek pehlivan yok. Bu üç sene boşuna gitti. Ali Gürbüz’ü gerçekten yenecek pehlivan yok. Tabi diğer pehlivanların da Ali Gürbüz’ün yokluğunda daha kıran kırana güreşleri oldu. Fatih Atlı başpehlivan oldu. Fatih Atlı’nın Türkiye genelinde düzenlenen piyasa güreşlerinde Ali Gürbüz’ü yendiğini hiç hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİNİN 653. KIRKPINAR AĞASI SEYFETTİN SELİM, BU YIL DA AĞALIĞA ADAY OLACAĞINI SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.