Agc’den Göztepe Maçı Ve Belediye Meclisinde Yaşananlara Kınama

Agc’den Göztepe Maçı Ve Belediye Meclisinde Yaşananlara Kınama
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, Aydınspor 1923-Göztepe maçında basın tribünü ve belediye meclisi toplantılarında basına yönelik sergilenen tutumu kınadı.

- Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, Aydınspor 1923-Göztepe maçında basın tribünü ve belediye meclisi toplantılarında basına yönelik sergilenen tutumu kınadı.

AGC Başkanı Suat Deniz, yaptığı açıklamada; “Aydın'da son günlerde özellikle görevi sadece kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan basın çalışanlarının yaşadığı üzücü olaylarda artış görülmektedir. Öncelikle Pazar günü oynana Aydınspor 1923-Göztepe maçında basın tribününde İzmir'den gelen konuk gazetecilere maç sonunda adeta kalkan olup olası bir üzücü olaya meydan vermemek için çaba göstermemize rağmen maalesef sanki olayı başta şahsım ve orda bulunan gazetecilerin yaptığı şeklinde algı yaratılmasına, olayın ‘Aydınlı gazeteciler İzmirli gazetecilere saldırdı’ şeklinde basına servis edilmesine ve buna sessiz kalınmasından dolayı üzüntü duyduğumu ifade ederim. Bununla birlikte Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nı takip eden gazetecilerin de belediye binasından çıkartılmasını da basın özgürlüğünü en çok savunanların çalışanlarının yapmasını da üzülerek itiraf etmek istiyorum. Hiç bir zaman şu unutulmamalı ki; kavgayla hiç bir yere varılamayacağı gibi kavganın olduğu yerde de sevginin olduğu yerde de hizmetlerin yapıldığı yerde de basın mutlaka vardır var olmaya devam edecektir. Umarız bugün yapılacak meclis toplantısında hoşgörü sevgi ve saygı ortamı oluşur, basın mensuplarından bir özür dilenir”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.