Agd Kayseri’de Mezuniyet Coşkusu

Agd Kayseri’de Mezuniyet Coşkusu
Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi Üniversiteler Komisyonu tarafından Anadolu Harikalar Diyarı Harikalar Sofrası’nda, geleneksel hale getirilmiş olan mezuniyet programı gerçekleştirildi.Programa A...

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi Üniversiteler Komisyonu tarafından Anadolu Harikalar Diyarı Harikalar Sofrası’nda, geleneksel hale getirilmiş olan mezuniyet programı gerçekleştirildi.

Programa Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Vacit KİP, Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, komisyon üyeleri ve çok sayıda genç katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, dernek başkanı ve mezun olan kişilerin konuşmalarıyla devam etti. Programda mezun olanlara plaket takdim edilirken hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.

Mezuniyet programında bir konuşma yapan AGD Şube Başkanı av. Vacit Kip, genç neslin yetişmesinden bahsederek “Genç, inançları ve idealleri uğruna fedakarlık yapabilendir. Sizler hayatınızın en güzel zamanlarını yaptığınız çalışmalarla, faydalı bir üniversite eğitimi görerek geçirdiniz. Bizim amacımız her zaman sizlerin iyiye, doğruya, güzele ulaşmanızı sağlamaktır. Anadolu Gençlik’te yetişen bir birey hayatını kolaylaştıracak birçok bilgiye ulaşmış olmaktadır” dedi. Vacit Kip derneğin amaçlarını açıklayarak “Arzuladığı şehadete kavuşan Milli Gençlik Vakfı başkanı Adnan Demirtürk’ün dediği gibi ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız çağlar açıp çağlar kapatacak Fatih’ler yetiştirmek istiyorsanız bir insan yetiştiriniz’ anlayışı temel ilkemizdir. Bizlerde onun söylediği hususları uygulayabilmek için yoğun faaliyet gösteriyoruz. Bugün burada bu çalışmaların üniversite hayatındaki bitişini tebrik, gelecek yaşam için başarı temennisi amacıyla toplandık. İnşallah tüm kardeşlerimiz öğrendikleri bilgileri kendi hayatlarına tatbik ederler. Bizler inanıyoruz ki bu kardeşlerimiz geleceğin Selahaddinleri, Fatihleri, Abdülhamidleri, Erbakanları olacaklardır” şeklinde izahatta bulundu.

Etkinliğin ev sahipliğini yapan üniversite komisyonu adına sunum yapan Müslüm Özkan, “Üniversiteli gençler olarak, inançlı insan olarak yetiştirmek için, manevi eğitime büyük önem verdik. İmam-Hatip okullarımız, Kur’an kurslarımız, ilahiyat fakültelerimiz, dini öğreten her türlü çalışmalar, bütün bunların hepsi, milletin manevi yapısını güçlendireceği için son derece faydalı adımlardır. Eğer bunu hissediyorsanız, feraset sahibisiniz. Manen güçlü olmanın en büyük ehemmiyete haiz olduğunu idrak etmek hidayettir. Buna ulaşmanın vasıtası olarak bu söylediğimiz kuruluşları yapmak gerektiğini anlamak ferasettir. Bu kuruluşları bizzat kurmanın adı da dirayettir. İşte Cenab-ı Allah millî görüşçülere onların inancındaki Allah’a teslimiyetten dolayı, inançlarındaki manevi yapıdan dolayı yardım eder ve onlar hidayet, feraset ve dirayet sahibi olurlar. Bundan dolayıdır ki bu teşkilatta ve bu davada mezun olmak, çalışmak herkese nasip olmaz. Bizde mezun olmak yoktur. Takatimizin sonuna kadar malımızla ve canımızla Rahman’ın rızasını kazanma uğruna fisebilillah çalışmak vardır” diyerek milli görüş hareketinin kıyamete kadar devam edeceğini kaydetti..

Üniversiteli öğrencilerin mezuniyetinin gerçekleştiği bu program, Adnan Demirtürk’ün hayatını anlatan sinevizyonun izlenmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBESİ ÜNİVERSİTELER KOMİSYONU TARAFINDAN ANADOLU HARİKALAR DİYARI HARİKALAR SOFRASI’NDA, GELENEKSEL HALE GETİRİLMİŞ OLAN MEZUNİYET PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.