Agd Kayseri’den Suriyeli Gençlere Gezi

Agd Kayseri’den Suriyeli Gençlere Gezi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi Suriyeli çocuklara hizmet vermeye devam ederek, sene içerisinde ve yazın eğitim almaya devam eden öğrenciler Harikalar Diyarı’ndaki hayvanat bahçesini gezm...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi Suriyeli çocuklara hizmet vermeye devam ederek, sene içerisinde ve yazın eğitim almaya devam eden öğrenciler Harikalar Diyarı’ndaki hayvanat bahçesini gezme fırsatı buldu.

Kayseri’de Selçuklu mahallesi civarında yoğunlukta bulunan Suriyeli gençlere yönelik olarak bir senedir eğitim odaklı programlar yapan Anadolu Gençlik Derneği Suriyeli gençleri Harikalar Diyarı’ndaki hayvanat bahçesine götürdü. Gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan dernek başkanı Av. Vacit Kip, Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirterek “Kayserimizde çok sayıda Suriyeli kardeşlerimiz var. Onların maddi ve manevi ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selçuklu Mahallesi’nde mevcut olan eğitim alanımızda toplamda 120 Suriyeli gence dersler veriyoruz. Başlarında hem Suriyeli hem Türk eğitimcilerimiz bulunuyor. Bir yandan kendi dillerinde eğitimleri devam ederken diğer taraftan Türkçeyi öğretmeye gayret ediyoruz. Eğitimin ikinci ayağı olarak ise sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Daha önce piknik ve sportif aktiviteler yapmıştık. Bu seferde hayvanat bahçesine gezmeye getirdik” ifadelerini kullandı. Vacit Kip hizmetlerine devam edecekleri belirterek, “Suriyeli gençlerimize eğitim vermeye devam edeceğiz. Eğitim alanımızı yenilemeye gayret ediyoruz. Eksiklerimiz var. Tadilatımızı zaman zaman yapmakla birlikte gerekli maddi desteği hayırseverlerimizden göremediğimiz için biraz zorlanmaktayız. Maddi sorunlarımızı çözdüğümüzde orada Türk ve Suriyeli gençlerimiz için sabah girip akşama kadar eğlenerek ve öğrenerek vakit geçirebilecekleri bir yer haline getireceğiz” şeklinde konuştu. Kip, “Anadolu Gençlik olarak Suriyeli kardeşlerimizin ilk gelişlerinden itibaren her an destek olmaya gayret ettik. Onların varlığı bizim için bir zül değil bir berekettir. Özellikle içlerinde çok değerli eğitimcilerimiz var. Onlarında çabalarıyla Suriyeli öğrencilere sahip çıkmaya devam ediyoruz. Önemli olan hangi ülke olursa olsun ahlak ve maneviyatına sıkı sıkıya bağlı olarak yetişmesidir” dedi.

Suriyeli gençler doyasıya eğlenirken mutlulukları gözlerinden okundu. Program eğitimcilerin kısa konuşmaları ile son buldu.

AGD

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.