Agip’den Doğu Türkistan’da Yapılan Zulme Kınama

Agip’den Doğu Türkistan’da Yapılan Zulme Kınama
Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları kınadı.Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İs...

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, Müslümanlara yönelik zulüm ve baskıların Arakan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çin ve birçok ülkede devam ettiğini söyledi.

Mübarek Ramazan ayında işgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamalarının işkence ve öldürmeye kadar varabildiğini ifade eden Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, “Doğu Türkistan’da Türklerin dini vecibelerini yapması yasaklanmıştır. Çin, oruç tutmayı, camilerde namaz kılmayı suç saymaktadır. Uygur erkeklerinin sakal bırakması ve kadınların başörtüsü takması cezalandırılmaktadır. Uygur kardeşlerimiz temel insan haklarından mahrum bırakılmıştır. Senelerdir uygulanan asimilasyon politikaları artık katliam boyutuna ulaşmıştır. Sözde insan hakları savunucuları kör, sağır ve dilsiz kesilmişlerdir. Gelinen noktada Türk Milleti hissiyatını canlı tutmalı, devletimizi yönetenler kadim Türk yurtlarında yaşanan dramına uluslararası camiada en sert tepkiyi vermelidir. Bu mesele milli bir duruşun ötesinde insani ve İslami bir görevdir. Doğu Türkistan, zulüm gören başka Müslüman coğrafyalar gibi hassasiyet gösterilmeyi hak etmektedir. Uygur kardeşlerimizle aramızdaki mesafe ne kadar uzaksa gönlümüz o ölçüde yakındır. Bu mübarek zamanlar hürmetine Rabbim zulüm gören tüm insanlara yardımını esirgemesin. Her bir ferdi sessizce sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Bir insanlık suçu ancak böyle görmezden gelinebilir. Bu sebeple hem Türkiye hem de İslam dünyası bu halde iken, dünyaya uyuma demek açıkçası anlamsız kalıyor. Uyanması gereken İslam dünyasıdır. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır. Çin’in vahşetini kınıyor ve Doğu Türkistan’da hunharca katledilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.