Ağrı Belediyesi’nden, Belediye İşçileriyle İlgili Açıklama

Ağrı Belediyesi’nden, Belediye İşçileriyle İlgili Açıklama
Ağrı Belediyesi tarafından belediye işçilerinin maaşlarını alamadıklarıyla ilgili olarak basında yer alan haberlerle ilgili basın açıklaması yapıldı.Ağrı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Em...

Ağrı Belediyesi tarafından belediye işçilerinin maaşlarını alamadıklarıyla ilgili olarak basında yer alan haberlerle ilgili basın açıklaması yapıldı.

Ağrı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Emeğin kutsal olduğunu bilen bir gelenekten geliyoruz. Yönetim anlayışımızı ve çalışmalarımızı da bu çerçevede sürdürmekteyiz. Emekçilerin sosyal,ekonomik ve özlük haklarının düzeltilmesi ve taşeronlaşma sistemine karşı duruşumuzu kamuoyu çok iyi bilmektedir. Geldiğimiz günden bu yana verdiğimiz en büyük mücadele belediyede talana ve emek sömürüsüne dur demek; temel ilkemiz belediyeyi halkla ve tüm emekçileriyle birlikte yönetmek oldu. Belediye olarak birçok alanda bu talan siyasetine son vererek belediyenin tüm imkanlarını Ağrı halkının hizmetine sunduk. Bizim dönemimizde tüm çalışanların maaşları ve alacakları zamanında ödenmiştir. Belediyemizi devraldığımız ilk andan itibaren işçi kardeşlerimize bizim dönemimizde herhangi bir borcumuz söz konusu değildir. Geçmiş dönemde var olan alacaklarını iyi niyet çerçevesinde ele alıp ödeme kararı almamızdan sonra işçi ve emekçi haklarını bahane edip üzerimize gelen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ağrı yöneticileri ve onların hukukçuları iyi bilmelidirler ki bizler zorlu mücadeleler sonucu buralara geldik. İki seçim zaferinden sonra rövanş almak isteyen tetikçi medyayla birlik olup açıklamalar yapan DİSK Ağrı yönetiminin şu anki temsilcisini bu zihniyetle devam ettiği sürece muhatap almadığımızı hem kendisi hem de destekçisi olan tetikçi medya iyi bilmelidir. Asıl maksat emekçilerin haklarıysa hep beraber sorunu çözmeye varız. Ancak art niyetli çabalar, manipülatif haberler karşısındaki tutumumuz da bellidir. Bizler işçilerimizin haklarını seçildiğimiz ilk günden beri hep savunduk bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. İşçi kardeşlerimiz iyi bilmelidirler ki DİSK Ağrı yönetiminin şu anki yöneticisi ve hukukçuları bizim asla muhatabımız olmayacaklardır. Kendimizde bu belediyenin birer emekçisi olarak direk muhatabımız işçi kardeşlerimizin kendisidir" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.