Ağrı Dağı’nın Zirvesinden Bisikletle İnen Kıvılcım'ın Hedefi Kilimanjaro Dağı

Ağrı Dağı’nın Zirvesinden Bisikletle İnen Kıvılcımın Hedefi Kilimanjaro Dağı
Yalovalı “Downhill” sporcusu Alperen Kıvılcım, 5 bin 137 metrelik Ağrı Dağı’nın zirvesinden bisikletle inen ilk Türk sporcu oldu. Türkiye’nin en yüksek dağında başarılı bir serüven geçiren Kıvılcım, gözünü Afrika’nın en yüksek dağı olan 5 bin 900 metrelik

- Yalovalı “Downhill” sporcusu Alperen Kıvılcım, 5 bin 137 metrelik Ağrı Dağı’nın zirvesinden bisikletle inen ilk Türk sporcu oldu. Türkiye’nin en yüksek dağında başarılı bir serüven geçiren Kıvılcım, gözünü Afrika’nın en yüksek dağı olan 5 bin 900 metrelik Kilimanjaro Dağı’na çevirdi.

Genç sporcu, downhill “yokuş aşağı bisikletle inme sporuna” başladıktan sonra hedef olarak Ağrı Dağı’nı seçti ve iki yıl süren çalışmalarını tamamladıktan sonra hayalini gerçekleştirdi.24 yaşındaki Alperen Kıvılcım, Türkiye’de çok fazla bilinmeyen bu sporu ilk defa televizyonda gördükten sonra merak sardı ve antrenmanlara başladı. Kendini geliştiren Yalovalı sporcu, ilk hedefini Ağrı Dağı olarak belirlerken, iki yıl boyunca buna hazırlandı. 5 bin 137 metrelik Ağrı Dağı’nın zirvesinden bisikletle inen ilk Türk sporcu oldu.

Hedefinin Afrika’nın en yüksek dağı olan 5 bin 900 metrelik Kilimanjaro Dağı ve downhill bisikletiyle 100 metre derinliğe tüplü dalış yapmak olduğunu belirten Alperen Kıvılcım, bu iki hedefi için çalışmalarına başladı.

AĞRI DAĞI’NIN ZİRVESİNDEN BİSİKLETLE İNEN KIVILCIM'IN HEDEFİ KİLİMANJARO DAĞI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.