Ağrı Gençbirlik’ten Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepki

Ağrı Gençbirlik’ten Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepki
Ağrı Birlik Vakfı Gençbirlik Şubesi tarafından Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararı protesto edildi.Ağrı Merkez Camii önünde...

Ağrı Birlik Vakfı Gençbirlik Şubesi tarafından Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararı protesto edildi.

Ağrı Merkez Camii önünde grup adına açıklamayı okuyan Ağrı Gençbirlik Şube Başkanı Melih Deniz, “Son yıllarda Doğu toplumlarında yaşanan elim hadiseleri üzüntüyle yaşamaktayız. İç savaşlar, yapılan darbeler, insanlık dramları, katliamlar ve insanlığa yakışmayan menfi hadiseler, İslam beldelerinin kaderiymiş gibi gösterilmektedir. Sanki Müslümanlar bunu hak eden bir ümmetmiş, bu yaşananlar Müslümanların makûs kaderiymiş gibi davranılmaktadır. Hâlbuki hayırlı bir bakış açısı, ümit var olmak, insana eşrefi mahlûkat olduğu bilinciyle hangi din ve ırktan olursa olsun yardım uzatmak, bulunulan beldeyi imar ve medeniyeti ihya etmek Müslüman’ın temel karakteridir. Bu haysiyet ve düşüncede olan Müslümanların, böylesine mezalim yaşaması nedendir? Bu ceberut istibdat neden yaşanmaktadır, bunu sorgulamamız gerekir” dedi.

Mursi’nin göreve gelir gelmez Refah Sınır Kapısını Filistinlilere açmaya başladığı ve bunun birçok ülkenin hoşuna gitmediğine değinen Deniz, “Düzgün karakterli, dinin bilincinde bir Müslüman önce çevresini, sonra ülkesini nihayetinde de dünyayı hayır yolunda değiştirmeye muktedirdir. Zorluk içerisinde bulunan İslam beldelerinde yiğit bir adam yaşatılan bu mezalimin karşısında olduğunu bildirmiş ve halkın teveccühüyle Reisicumhurluğa seçilmiştir. Bu kişi Mısır’ın seçilmiş tek cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’dir. Daha göreve başlamadan her devlette problem çıkarmaya müsait bir anayasa mahkemesinin olduğu gibi, burada da bir mahkeme, yetki kısıtlamasıyla kendini hissettirmiştir. Dertleri, terleyen bir Cumhurbaşkanı olduğunda kendilerinin de terleyeceğidir. Mevzu Anadolu’da olduğu gibi Mısır ve diğer tüm İslam beldelerinde hep aynıdır. Bu yiğit adam, iş başına gelir gelmez İsrail’in hoşuna gitmeyecek işlerle ilgilenmiştir. Süveyş’i genişletip ihya ederek millî bir değer hâline getirmek için adımlar atmış, İsrail’in Rönesans Barajı’nı sekteye uğratmış, İran’la 30 yıldır bozuk olan resmî münasebetleri düzeltmeye başlamış, Esed mezalimine İran’da dur demiş, Refah sınır kapısını Filistinlilere açmaya başlamış ve elbette Türkiye ile iş birliği içerisinde olmuştur. Bir yıl sürmeden bunca iş yapması, daha çok yapacaklarının olması ve benzeri sebeplerle idam kararı çıkartılmış Muhammed Mursi ve tüm dava arkadaşları bizlerin, Müslüman kardeşlerinin, Anadolu insanının yolunu gözlemektedir. Bizler kadim bir medeniyetin temsilcisi, tüm Müslümanların da kardeşiyiz. Nerede bir haksızlık varsa orada dur demek bizlerin vazifesi iken Müslüman bir topluluğa edilen zulmün karşısında olmak ise bizlere farzdır” şeklinde konuştu.

Mursi’nin Türkiye’ye gönderilmesini istediklerini ifade eden Deniz, “Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız gibi, Sisi’yi Mısır’ın Cumhurbaşkanı olarak tanımıyoruz. Hâlâ hak, Muhammed Mursi’nindir. Muhammed Mursi, Yusuf El Kardavi ve diğer dava mücahitleriyle ailelerinin hakkında verilen idamı durdurmalarını ve kendilerinin Türkiye’ye gönderilmelerini şiddetle talep ediyoruz. Ey Müslümanlar, artık sesten öteye geçme vakti gelmiştir. Tüm dünyada her bir Müslüman avazı çıktığı kadar aynı anda haykırsa zalimler zanneder ki Sûr’a üflenmeye başlanmıştır. Haydi, sesimiz yükselsin, ellerimiz zulme dur desin” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

AĞRI BİRLİK VAKFI GENÇBİRLİK ŞUBESİ TARAFINDAN MISIR’IN SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI MUHAMMED MURSİ’NİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 106 KİŞİ HAKKINDA VERİLEN İDAM KARARI PROTESTO EDİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.