Ağrı’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Ağrı’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü, Ağrı’da coşkuyla kutlandı.

- 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü, Ağrı’da coşkuyla kutlandı.

Ağrı’da sabah 09.00'da Abide Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ın valilik makamında tebrikleri kabul etmesi ile devam etti. Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından Erzurum Caddesi’nde düzenlenen Zafer Bayramı törenine katılan Vali Tekinarslan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar törene katılan asker ve vatandaşları selamlaması ile program devam etti.

Törene Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan’ın yani sıra Tugay komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, Vali Yardımcıları, kamu, kurum ve kuruluş müdürleri, gaziler ve 2011 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Vefa Çelik’in annesi Hüsna Çelik de katıldı. Vali Tekinarslan, şehit annesi Hüsna Çelik’i yanına alarak uzun süre sohbet etti.

Törende konuşan Kıbrıs Gazisi İbrahim Acar, "Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olan biz gaziler için en büyük hediye, milli bilinçle yoğrulmuş şu anda gerçekleştirdiğimiz bu kutlamalar ve anmalardır" dedi.

Geçmişiyle gurur duyarak bu kutlu günde bir araya geldiğini söyleyen Kıbrıs Gazi Acar, “Milletleri millet yapan birtakım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır. Bu değerlerden bir tanesi şüphesiz vefa duygusudur. Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olan biz gaziler için en büyük hediye, milli bilinçle yoğrulmuş şu anda gerçekleştirdiğimiz bu kutlamalar ve anmalardır. Aynı zamanda biz gaziler için en büyük onur da akıttığımız kan, feda ettiğimiz kolumuz, bacağımız ve gözümüzdür. Bedenen kaybettiklerimizi milli bilinçle kalbimizde güçlendirerek tamamladık. Gazi olduğum gün gibi bugün de aynı inancın tazeliğinde bu aziz vatanın birliği ve kimliğimiz olan ulusal değerlerimize saldıranlara karşı canımı feda etmeye hazırım. Vatanı korumak üzere savaşta şehit olup nurlanmış kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayalım. Unutmayalım şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” şeklinde konuştu.

Törene katılan Ağrı Belediye başkan Vekili Halef Keklik, çelenk sunumun ardından törenin bitmesini beklemeden alandan ayrıldı.

Konuşmaların ardından okunan şiirler, folklor ekibinin gösterilerini sunması, öğrenci ve askeri birliklerin geçişi ile tören sona erdi.

AĞRI’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.