Agü'de 'Mimar Sinan İzinde: Restorasyon Ve Taş İşçiliği Eğitimini Geliştirme' Projesi

Agüde Mimar Sinan İzinde: Restorasyon Ve Taş İşçiliği Eğitimini Geliştirme Projesi
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen, 'Mimar Sinan'ın İzinde: Restorasyon ve Taş İşçiliği Eğitimini Geliştirme' projesinin açılış toplantısı yapıldı.

- Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen, 'Mimar Sinan'ın İzinde: Restorasyon ve Taş İşçiliği Eğitimini Geliştirme' projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Abdullah Gül Üniversitesinde düzenlenen proje açılış toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek, Avrupa Komisyonu İstihdam ve Sosyal İşler Genel Müdürlüğü Bölüm Başkanı Thomas Bender ve öğrenciler katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek, "Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip nitelikli insan gücünün rolü son derece önemlidir. Dünyada bilgi, beceri ve yetkinliğe dayalı mesleki ve teknik eğitim giderek önem kazanmaktadır. İş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki ve teknik eğitim verilmesi, eğitim istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi aktif iş gücü piyasası politikalarının etkili olarak uygulanması ve mesleksizlik sorununun çözülerek iş gücünün istihdam edilebilirliğinin arttırılması gelişmiş ülkelerin öncelikli konuları arasında yer almaktadır" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ise, "Ben burada bir şeyi itiraf etmek isterim. Mimar Sinan’ın Kayserili olduğunu burada öğrendim. Onu ifade etmek isterim. İtiraf ediyorum. Kayseri’ye geldikten sonra bir anlamda pek çok tarihi eserin var olduğunu da bir anlamda keşfetmiş oldum. Böyle bir projenin şöyle bir anlamı var; milletler, devletler ancak geleceğini günümüzü taşıdığı ölçüde kalıcı olurlar. Mimar Sinan izinde restorasyon ve taş işçiliği projesi de bu anlamda Kayseri’de önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür projelerin herekse örnek olması gerekir. Çünkü bizim ülkemiz tarihi bakımdan çok zengin ama maalesef gerekli şekilde koruma ve kollama görevini yerine getiremiyoruz" şeklinde konuştu.

Proje tanıtım toplantısında konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitelerin 3 fonksiyonu olduğuna dikkat çekerek, eğitim, araştırma ve topluma fayda etkilerinden günümüzde en önemlisinin topluma fayda olduğunu söyledi.

Üniversitelerin toplumla kaynaşma özelliğinin önem kazandığını belirten Sabuncuoğlu, “Biz AGÜ’yü bu vizyon çerçevesinde kurmaya çalışıyoruz. Aktif öğrenmeyi esas alan bir eğitim felsefemiz var. Disiplinlerarası araştırmaya çok önem veriyoruz” dedi.

AGÜ'DE 'MİMAR SİNAN İZİNDE: RESTORASYON VE TAŞ İŞÇİLİĞİ EĞİTİMİNİ GELİŞTİRME' PROJESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.