Ahilik Kültürü Haftası Edirne'de Törenle Başladı

Ahilik Kültürü Haftası Edirnede Törenle Başladı
Ahilik Haftası Edirne'de Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başladı.

- Ahilik Haftası Edirne'de Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başladı.

Her yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, Edirne'de Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Anıtta yapılan törende konuşan EDESOB Başkanı Emin İnağ, Ahilik Haftasının genç esnafa yol gösterici olması gerektiğini belirterek, yılın ahisi olan Sadi Canpolat'ı kutladı. Başkan İnağ, Ahilik Haftası ile ilgili olarak, yılın ahisini seçerken çeşitli kriterler aradıklarını ifade ederek, "İl bazında çeşitli kurum temsilcilerimizden oluşan bir komisyonumuz var. Biz odalara yazı yazıyoruz. İlgili sektörlerde odalardan gelen isimler orada tartışılıyor. Bu yıl da Sadi bey uygun görüldü. Ben Sadi beyi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ben bunun Edirne'de diğer esnaflara da örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Ahilik Haftası vesilesiyle Ahi Evran’ın tavsiyeleri var, bunlar tekrarlanıyor. Yazılı ve görsel basında Trakya Üniversitesi'nin de desteğiyle bunlar tekrar gündeme getiriliyor, bunlarda gençlerimizin yetişmesinde esnaflarımızın nasıl olması gerektiğinde yol gösterici olur düşüncesindeyim" dedi.

Edirne’de 2014 yılının ahisi seçilen elektronik ve haberleşme ustası 74 yaşındaki Sadi Canpolat ise "Arkamızdan gelen pırıl pırıl bir nesil var, gençlerin yetişmesi zenginliğimizdir" ifadelerini kullandı.

Canpolat, "28 yıl 8 ay orduda hizmet ettikten sonra Edirne'ye son görev yerime geldim. Yaşamımda Amerikalılar ile İngilizler ile 10 yıl birlikte çalıştım. Orada şunu gördüm; adamlar üretmek için yarış halindeler, sarfiyatımız zenginliğimizdir düşüncesindeler. Ben de o yıllarda emekli olduktan sonra yerli ürünlerin satışını yani daha doğrusu satış sonrası hizmetini sunabilmek için dükkanımı açtım. Bu ahiliğin düşünsel olarak bile kafamızda yer etmeyen bu günün çok ağır bir sorumluluğu var sembolü dışında. Böylesine düşünceli, sahip çıkan ve mesleğine sevdalı insanlar yetiştirmek için uğraşı veriyoruz. Arkamızdan gelen pırıl pırıl çocuklar oldu ve halen oluyor da. Allah nefes verdiği müddetçe hizmet vermeye devam edeceğiz. Zanaatkarlık çağın getirdiği yeniliklerle zor duruma düşmüş olsa da şunu söylüyorum, siz sebat ederseniz, sattığınız ürünün arkasında durursanız hiçbir zaman için yıkılmazsınız. Amaç burada yeni insanlar yetiştirmektir. Arkamızdan gelenlerin yetişmesi bizim zenginliğimizdir. Bu ülkede vazifemizi böyle yapmayı amaçlıyorum" şeklinde konuştu.

Bu yıl 27'incisi kutlanan Ahilik Kültürü Haftası Edirne'de yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI EDİRNE'DE TÖRENLE BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.