Ahırdan Kaçan Hayvanının Ardından Gidince Az Kalsın Ölüyordu

Ahırdan Kaçan Hayvanının Ardından Gidince Az Kalsın Ölüyordu
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dölek köyünde ahırdan kaçan hayvanının ardından giden bir vatandaş, hayvanıyla birlikte kara saplanınca gece yarısına kadar süren operasyonla kurtarılabildi.Edinilen bilgiy...

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dölek köyünde ahırdan kaçan hayvanının ardından giden bir vatandaş, hayvanıyla birlikte kara saplanınca gece yarısına kadar süren operasyonla kurtarılabildi.

Edinilen bilgiye göre, Servet Demirci isimli vatandaş, dün öğle saatlerinde ahırdan kaçan büyükbaş hayvanını yakalamak için ardından gitti. Hayvanın karla kaplı yüksek tepelere kaçması nedeniyle zor anlar yaşayan Demirci, Dölek Yaylası boğazı mevkiinde hayvanıyla birlikte kalınlığı bir metreyi bulan kara saplandı. Cep telefonunu da yanına almayan Demirci’nin akşam saatlerine kadar geri dönmemesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Jandarma ekiplerine haber veren köylüler, izleri takip ederek Demirci’yi aramaya başladı.

İzlerden hayvanın gittiği yerlerde sürekli Demirci’nin de onun ardından gittiğini anlayan köylüler Demirci’ye akşam saatlerinde köyden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta ki yayla boğazı denilen bölgede donmak üzereyken ulaştı.

Hemen bölgede ateş yakarak Demirci’yi uyandırıp kendine gelmesini sağlayan vatandaşlar daha sonra AFAD ekiplerinin bölgeye ulaşmasının ardından sal yardımıyla 22.15 sıralarında Demirci’yi köye getirdi. Demirci, köyde bekleyen ambulansta gerçekleştirilen tedavisinin ardından evinde istirahate çekildi.

Demirci’yi kurtaran AFAD ekibi ve köylüler daha sonra da kara saplanmış haldeki ineği bulunduğu yerden çıkararak köye getirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.