Ahlat’ta Av Sezonu Başladı

Ahlat’ta Av Sezonu Başladı
Bitlis’in Ahlat İlçe Doğa Koruma İşletme Şefi Sait Çeker, 23 Ağustos 2014 tarihinde başlayan av sezonu ile birlikte vatandaşların dikkat etmesi ve uyması gereken bazı kuralların olduğunu söyledi.

- Bitlis’in Ahlat İlçe Doğa Koruma İşletme Şefi Sait Çeker, 23 Ağustos 2014 tarihinde başlayan av sezonu ile birlikte vatandaşların dikkat etmesi ve uyması gereken bazı kuralların olduğunu söyledi.

Doğa ve doğadaki canlıların korunması için bu yıl oldukça sıkı bir denetim yapıldığını vurgulayan Çeker, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bölgemizde uygulanan yasak alanların dikkate alınması gerekiyor. Avcılarımız gerekli av belgesi ve pullarını almaları gerekiyor. Bölgemizde özelliklede Ahlat’ta karayolu kenarlarında bulunan sazlıklarda av yapılması ve Nazik Gölü’nün hayvan geliştirme alanı olduğundan dolayı ister ruhsatlı isterse belgeli olsun avlanmak kesinlikle yasaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için belirtilen alanlarda av yapmaları gerekmektedir. Avlanma sezonumuz 1’inci gurup kuşlar için bıldırcın ve üveyik avı 23 Ağustos 2014’te başlamış olup 23 Kasım 2014’te sona erecektir. 2’inci gurup memeliler içinde 16 Ağustos 2014 başlayan av sezonu, 15 Şubat 2015’te bitecektir. 2’inci gurup kuşlar için avlanma ise 15 Ekim 2014 tarihinde başlayarak 4 Ocak 2015 tarihinde sona erecektir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.