Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelli Sorunlarına Yoğunlaştı

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelli Sorunlarına Yoğunlaştı
Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları’nı ziyaret ederek, kurumun engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi aldı.1996...

Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları’nı ziyaret ederek, kurumun engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi aldı.

1996 yılından beri derneğin başkanlığını sürdürdüğünü ifade eden Efe, ‘’ Sosyal devlet ilkesi gereği, sosyal hizmet alanında önemli çalışmalara imza atan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün çalışmaları bizler için büyük önem taşıyor. Sivil toplum kuruluşlarının kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde olmasını önemsiyoruz’’ dedi.

Abdulhakimoğulları ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurumlarının engellilere yönelik önemli çalışmaları olduğunu anımsattı.

Engellilerin sorunları konusunda sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine önem verdiklerini belirten Abdulhakimoğulları, engellilerle ilgili kapsamlı çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

ENGELLİLER SOSYALLEŞİYOR

Evde bakım hizmetlerinden Erzurum’da yaklaşık 7 bin 500 kişinin yararlandığını belirten Abdulhakimoğulları, engellilerin insan onuruna yakışır şekilde korunması, bakımının sağlanması, becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal hayata uyum sağlamasına yönelik hizmetler sunmayı öncelikli proje olarak gördüklerini söyledi.

Otistik çocuklarının ailelerine yönelik eğitim düzenleyeceklerini, anımsatan Abdulhakimoğulları, ‘’Engelli vatandaşlarımızı dört duvar arasından çıkartarak, günlük hayatımızın içinde yer almalarını sağlamaya yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Yolların, kaldırımların, toplu taşıma araçlarının, kamu binalarının ve camilerimizin engelli vatandaşlarımızın kullanımlarına uygun hale getirilmesi için erişilebilirlik birimimizin çalışmaları devam etmektedir.Bu konuda da gözle görülür gelişmelerin yaşanması hem engelli vatandaşlarımızı hem de tüm vatandaşlarımızı mutlu etmektedir. Engellilerin sorunlarının aşılması noktasında sivil toplum kuruluşlarına sendikalara ve medyaya önemli görevler düşüyor’’ dedi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİ SORUNLARINA YOĞUNLAŞTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.