Ailenin Öğrenci Başarı Üzerindeki Etkisi Semineri Düzenlendi

Ailenin Öğrenci Başarı Üzerindeki Etkisi Semineri Düzenlendi
Mardin’in Midyat ilçesinde, öğrenci velilerine ’Ailenin öğrenci başarı üzerindeki etkisi’ isimli seminer düzenlendi.Fahrettin Önen İlkokulu’nda velilere yönelik eğitim amaçlı düzenlenen seminer okul r...

Mardin’in Midyat ilçesinde, öğrenci velilerine ’Ailenin öğrenci başarı üzerindeki etkisi’ isimli seminer düzenlendi.

Fahrettin Önen İlkokulu’nda velilere yönelik eğitim amaçlı düzenlenen seminer okul rehber öğretmeni Fikret Ölmez tarafından verildi. Ölmez semineri yapmaktaki amacını anlatırken, seminerin temel amacının okul aile ve öğrenci üçgenini oluşturup daha sıkı takip ile öğrencilerde kalıcı başarı ve davranış değişikliği sağlamak olduğunu söyledi. Ölmez, "Bu amaçla velilere öğrencilerin, başarısızlık nedenleri çalışma ortamının olmayışı, yeterli çalışamama, kalabalık aile, anne-babanın olumsuz davranışları, öğrenme problemleri, öğrencilerin okul dışında maddi kazanç için işlerde çalıştırılmasıdır. Öğrenci başarısı için aileye düşen görevler, özellikle öğrencinin çalışması için çalışabileceği uygun bir ortam ayarlanması ve öğrencinin desteklenmesi, öğrenci takibi yani evde, okulda ve arkadaşları arasında davranış ve başarı açısından takibinin yapılması gerekir. Öğrenciyi tüm yönleriyle tanınmaya çalışılması lazım. Anne babanın çocuğa karşı davranışları, çocuğu eleştirmemek, kıyaslamamak, ilgi göstermek, anne babanın tutarlı olması, çocuğa güvenmek, öğrenciyi desteklemek, hatalarının karşılığında doğru ‘Ödül-Ceza’ yöntemlerini kullanabilmek gerekir” dedi.

Ölmez ayrıca, bundan sonra da eğitim amaçlı velilere, madde bağımlılığı, çocuk istismarı, çocuğa şiddet konulu seminerler verileceğini kaydetti.

MARDİN’İN MİDYAT İLÇESİNDE, ÖĞRENCİ VELİLERİNE 'AİLENİN ÖĞRENCİ BAŞARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ' İSİMLİ SEMİNER DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.