Ailesiyle ortada kaldı

Ailesiyle ortada kaldı
Konya'da 2,5 yıldır bir sitede kapıcılık yapan 36 yaşındaki iki çocuk babası, önce işten, ardından da ailesiyle birlikte yaşadığı evden zorla çıkarıldı.

Konya'da 2,5 yıldır bir sitede kapıcılık yapan 36 yaşındaki iki çocuk babası, önce işten, ardından da ailesiyle birlikte yaşadığı evden zorla çıkarıldı. Çocuklarıyla ortada kalan aile, yardım beklediklerini söyledi.

10 yıldır apartmanlarda kapıcılık yaparak evinin geçimini sağlayan iki çocuk babası Hüseyin Çığladı, 2,5 yıl önce merkez Selçuklu ilçesi Şeker Mahallesi İsmail Beliğ Sokak'ta bulunan bir sitenin 12. bloğunda kapıcılık yapmaya başladı. İddiaya göre Çığladı ve ailesi, yönetimin kendi elemanını işe sokması sebebiyle hem işten hem de evinden çıkarıldı. İki çocuğu ve eşiyle birlikte işsiz ve evsiz kalan Hüseyin Çığladı'nın eşyaları da sitenin dışarısına atıldı. Çaresiz kalan Çığladı ailesi, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

2,5 yıldır sitede kapıcı olarak çalıştığını anlatan Hüseyin Çığladı, "O kadar hizmet verdim buraya ama beni takdir etmediler. Eşyalarımla birlikte beni kapının önüne attılar. Şu anda mağdur bıraktılar beni. Kapıcıları böyle mağdur ediyorlar. Kendi elemanını getirmek için evimden çıkardılar beni. Bizi sebepsiz yere işten çıkardılar ve hiçbir sebep söylemeden işime son verdiler" dedi.

"Bir ev bulsam işime gücüme bakmaya çalışıyorum"

Valiliğe ve belediyeye de başvurduğunu anlatan Hüseyin Çığladı, "Bana ancak sana iş verebiliriz biz ev veremeyiz dediler. İki çocuğum var biri altıncı sınıfa gidiyor diğeri beşinci sınıfa gidiyor. Eşim ev hanımı kendisi sara hastası bir de onun hastane masrafları var. Zor durumdayız yani. Yani Allah razı olsun bu sitede kalıyordum, işte kapıcılık yapıyordum ama böyle mağdur olunca hiç olmadı" diye konuştu.

Suçu olmadan ve kendisine bir şey söylenmeden işten çıkartıldığını da ileri süren Çığladı, "Yani bir tutanak, bir kağıt hiçbir şey tutmadılar. Direkt işime son verdiler. Bundan sonra bir ev bulsam işime gücüme bakmaya çalışıyorum. Zor durumda bıraktılar beni. Çoluk çocuk ortada kaldık. Yani Konya'da aramadığım yer kalmadı. Ev bulamadım bulsam da memur kefil istiyorlar. Bunlar 7 gün önce bana kaymakamlıktan ihtarname çektiler 7 gün sonra evi boşaltacaksın diye. 7 gün Konya'da aramadığım, sormadığım yer kalmadı. Emlakçıların hepsine gittim. Hepsi ev yok dediler, yani varsa da memur kefil istediler. Memur kefil bulamadım. Bugün de saat iki, iki buçuk gibi eşyamı zorla aşağıya indirdiler. "Zorla boşaltacaksın" dediler. "Biz bu evi tahliye etmek zorundayız" dediler ve boşalttılar" diye konuştu.

Konya'da akrabaları olduğunu da söyleyen Çığladı, "Onlarla da küsüz, fazla gidip gelmiyoruz birbirimize. Gitsem de onların da koyacak yeri yok. Onlar da burada kirada kalıyor. Ev yok şu anda yardımseverlerden yardım bekliyorum. Yani iş de olur, ev de olur. Ev olması daha iyi olur benim için ev yok şu anda. Şuan ev bulamıyorum" şeklinde konuştu.

"Yardımseverlerden yardım bekliyoruz"

Hüseyin Çığladı'nın eşi Marziye Çığladı (33) ise, "Ben epilepsi hastasıyım, yani mağdur durumdayız. Çocuklarımla ben görüyorsunuz halimizi. Buraya iki tane kapıcı alındı yeni gelenler iyi çalışıyorlardı. Eşimle onu kıyasladılar, onu bunu bahane ettiler. Sadece yardımseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

Site sakinlerinden biri de, iki buçuk yıldır sitede olduğunu anlatarak, "Bu insanların hiçbir yanlışlarını görmedim. Çok memnundum. Hastalandığımda bile koşarlardı. Ama kendi adamlarını mı aldılar ne olduğunu bilemedik. Birden işten attılar. Kapının önünde buldular kendilerini. Dışarıda yatacaklar bunlara ne olur acilen bir iş bir ev istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.