Ak Parti Adana 53. Danışma Meclisi Toplantısı

Ak Parti Adana 53. Danışma Meclisi Toplantısı
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Adana milletvekilleri Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı; Necdet Ünüvar'ın Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olduğunu hatırlatarak, "2013 yılında kurban olduğum Allah, Adana'ya verdikçe v

- AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Adana milletvekilleri Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı; Necdet Ünüvar'ın Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olduğunu hatırlatarak, "2013 yılında kurban olduğum Allah, Adana'ya verdikçe veriyor" dedi.

Divan Başkanlığını Hıdır Bahçe’nin üstlendiği, divan üyeliklerini ise Belediye Meclis üyesi Ömer Aygün ile Aysun Kocabaş, Şadiye Çilingir ve Yakup Koç’un yaptığı Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, AK Parti'nin Adana'da çok etkin rol almaya başladığını belirterek, "Sizdeki bu coşku, bu şevk, bu gayret, bu ittifak, bu sevgi bir bereket getirdi. Bu bereket, yıllardan beri hasretini çektiğimiz bir bakanlığı kazandırdı ve Ömer Çelik kardeşimiz, Adana'ya yıllar sonra Kültür ve Turizm Bakanı olarak geldi. Ondan bir kaç gün sonra da Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olarak Necdet Ünüvar görevlendirildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir konuşmasında, 'Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor' demişti. 2013 yılında kurban olduğum Allah Adana'ya verdikçe veriyor. Bu kazanımlar sizin çalışmalarınızın bir tezahürüdür" dedi.

Yagğcı, il teşkilatı formatında bir değişiklik yaptıklarını ve bu değişikliğin tüm Türkiye'de beğenilerek uygulanmaya başlandığını söyledi.

Formatın işleyişi hakkında bilgiler veren Yağcı, "Uygulanacak yeni formatla, yerel yöneticilerin daha fazla bilgi sahibi olması hedefleniyor" dedi. Başkan Yağcı, bundan sonraki danışma meclisi toplantılarının basına kapalı yapılacağını belirterek, "Çünkü, bu il teşkilat toplantısıdır. Biz burada halka yönelik coşkulu bir toplantı yapmaktan ziyade kendi kendimizi değerlendireceğimiz bir toplantı yapacağız" şeklinde konuştu.

İl teşkilatı olarak görevde 13 ayı geride bıraktıklarını aktaran Yağcı, "Biz göreve geldiğimizde 126 bin üyemiz vardı. Türkiye genelinde 58'inci sıradaydık. Bugün üye sayımız 196 bine çıktı ve 45. sıraya yükseldi ama bu yeterli değil. Seçmen sayısına göre yüzde 14 üyemiz var. Başbakanımız yüzde 25 hedefini gösterdi. Bunu başaran illerimiz var. Adana olarak bu sırada olmak yeterli değil. Hızla üye sayımızı arttırmamız gerekiyor. Bunun için daha çok çalışalım" dedi.

Toplantıya katılanlara seslenen AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Adana'yla ilgili yatırımlarını anlattı.

Kozarena adı verilen 33 bin kişilik stadyumun Nisan ayında inşaat ihalesinin yapılacağını, buna ilaveten yapılacak olan diğer tesisler, 7 bin 500 kişilik Kapalı Spor Salonu, 2 bin 500 seyircilik tam olimpik kapalı yüzme havuzu, 8 kulvarlı atletizm pisti, sporcu sağlık merkezi, müstakil antrenman salonları ve gençlik merkezi binası gibi yatırımların yapılacağının bilgisini verdi.

Türkiye'nin her geçen gün daha da büyüyüp güçlendiğini ve dünyada saygınlığının arttığını ifade eden Gürkan, "Türkiye büyüyor ve güçleniyor. Bu büyüme Adana’ya da yansıyacak. Türkiye artık dünyanın da gündemini belirliyor. Türkiye'yi bugünlere getiren başta Başbakanımız ve tüm ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, M. Şükrü Erdinç ve Ali Küçükaydın, AK Parti İl Koordinatörü İsmail Bilen, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı, Saimbeyli Mustafa Uyanık, Belde Belediye Başkanları ile çok sayıda parti yöneticisi ve üyesi katıldı.

AK PARTİ ADANA 53. DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.