Ak Parti Adilcevaz İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi

Ak Parti Adilcevaz İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi
AK Parti Adilcevaz İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi’nde A. Hamdi Tutçu güven tazeledi.

- AK Parti Adilcevaz İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi’nde A. Hamdi Tutçu güven tazeledi.

İlçede bir düğün salonunda yapılan kongreye AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Aydınlar Belde Belediye Başkanı Arif Tusun, İl Genel Meclis Başkanı Adnan Süphanoğlu, AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ve delegeler katıldı. Yapılan seçimde mevcut Başkan A. Hamdi Tutçu ve Salih Boz’un listeleri yarıştı. A. Hamdi Tutçu 400 delegeden 280 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 236’sını alırken, Salih Boz ise 40 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Bugün Adilcevaz ilçemizdeki kongremizde birlik beraberlik içerisinde yeni başkanımızı seçeceğiz. İnşallah seçilecek olan yeni başkanımızla birlikte Adilcevaz’ımıza hizmet edeceğiz. Belediye Başkanımız Necati Bey ve meclis üyeleri ile birlikte kol kola, omuz omuza vererek Adilcevaz’ımızı daha yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz. Ekonomisiyle, istihdamıyla, imarıyla ve sosyal hizmetleriyle Adilcevaz’ımıza hizmetin en iyisini getirmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise yaptığı konuşmada, "5. Olağan Kongremizin bir düğün ve şölen havasında geçmesini temenni ediyorum. Milletvekillerimiz gece gündüz koşuşturuyorlar ve bizler için bir şeyler yapmanın çabası içerisindeler. Adilcevaz gerçekten eskisinden çok daha güzel konumdadır. Bizler öncelik olarak ilçemizin huzuru, birlik ve beraberliği için çalıştık. Bölgemizde geçtiğimiz günlerde bazı sıkıntılar yaşandı ancak Adilcevaz’ımızda şehirli ve köylüsüyle birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, Allah’a şükür herhangi bir ufak sıkıntı yaşamadan bu sorunu atlattık. Böylece Adilcevaz’ımız bir huzur abidesi, huzur şehri olduğunu gösterdi. Bundan sonra böyle birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Belediye olarak çok güzel projelerimiz var. İnşallah ilçemize çok güzel şeyler yapacağız. Yavaş yavaş acele etmeden bütün projelerimizi zamanla devreye sokacağız. İlçe başkanlığı seçiminin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Milletvekili Vedat Demiröz, "AK Parti Ardahan’dan Edirne’ye kadar her alanda birinci olmuş partidir. Ülkemizin her köşesine yollar, hastaneler, okullar ve birçok hizmetler yapmıştır. Bu nedenle bu partide hizmet yapmak, görev almak bizlere büyük bir zevk veriyor. Bugün Adilcevaz ilçemizde 5. Olağan Kongremizi yapıyoruz. İnşallah seçeceğimiz yeni başkanımızla önümüzdeki genel seçimlere daha güçlü olarak gireceğiz. Yeni başkan ve ekibi ile birlikte Adilcevaz ilçemize daha güzel hizmetler yapacağız. Bu kongreyi düzenleyen, tertip eden ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Vahit Kiler ise, "12 yıldır AK Parti Milletvekili olarak görevimizin son zamanlarına yaklaşmaktayız. Bu süre zarfında her seçimde Adilcevaz’a geldiğimizde AK Parti hükümetine destek vererek bizleri mahcup etmediniz. Allah sizlerden razı olsun. İyi ki varsınız, sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Artık son zamanlarım, bundan sonra siyaset yapmayı düşünmüyorum. İşadamı olarak yine her zaman, ölünceye kadar sizlerin yanında olacağım ve sizlere hizmet etmeye devam edeceğim. Memleketimize hizmet yapmak için illa milletvekili olmak, siyaset yapmak gerekmiyor. Eğer memleketinizi seviyorsanız ve memleketinize hizmet sevdanız varsa, memleketinize hizmet yapmanın birçok yolları vardır. Böyle bir ortamda bir araya gelmişken belki bir daha böyle bir ortamda buluşamayız. Bu yüzden sizlerden helallik diliyorum. Kimin ne işi olduysa yapamadıysak hepinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bizler elimizden geldiğince sizlere en iyi hizmeti yapmaya, getirmeye çalıştık. Bu güzel ilçeye çivi çakan her kim varsa Allah onlardan razı olsun. Belediye Başkanımız Necati beyle ne kadar bir araya geldiysek hep Adilcevaz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kendisi gerçekten Adilcevaz ile yatıp Adilcevaz ile kalkan bir Adilcevaz sevdalısıdır. Aynı şekilde Ahlat ve Tatvan belediye başkanlarımızda birer memleket sevdalısı kardeşlerimizdir. Belediye başkanlarımızla hep bir araya gelerek bu güzel ilçelerimiz için daha fazla hizmet yapabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Başkanlarımız hangi projelerle geliyorlarsa, hangi projeleri varsa, gücümüz neye yetiyorsa elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. İnşallah başkanlarımızın bundan sonrada getirecekleri her türlü projeyi milletvekili olmasak ta dostlarımızla birlikte çözüme kavuşturmaya çalışacağız" dedi.

Kongrede, adaylar A. Hamdi Tutçu ve Salih Boz’un yaptığı konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda A. Hamdi Tutçu rakibine fark atarak güven tazeledi. A. Hamdi Tutçu, sonuçların açıklanmasının adından yaptığı açıklamada, "Güzel bir seçim geçirdik. Ben buradan başta milletvekillerimiz olmak üzere partili arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Partililerimizin bizlere verdikleri destekten dolayı mutluyum. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bundan sonra ilçemize daha çok hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.