Ak Parti Ankara 5. Olağan Genel Kurulu (2)

Ak Parti Ankara 5. Olağan Genel Kurulu (2)
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yargının yeniden yapılandırılması için gerekli tedbirlerin alınacağına işaret ederek, "Bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için inşallah 2015 Haziran'ından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız" dedi.

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, yargının yeniden yapılandırılması için gerekli tedbirlerin alınacağına işaret ederek, "Bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için inşallah 2015 Haziran'ından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız" dedi.

Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 28 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak, "Hükümet olarak, bütün bakanlıklarımızda yeniden bir tanzim faaliyeti yapacağımızın çalışmalarını yürüttük. Her bir bakanlıktan bizzat giderek brifing aldım. Bakanlıklarımızın nasıl bir yapılanmaya gideceği konusunda kapsamlı bir çalışma başlattık. 2015 Haziran'ın sonrası için yapılacak reformların planlamasını şimdiden yapıyoruz. Burada da yine bu kürsüde Sayın Cumhurbaşkanımızdan emaneti devralırken, her ne surette olursa olsun devlet bürokrasisinde paralel yapılanmaya izin vermeyeceğiz. Sadece ve sadece milli iradeden güç alan, milli iradeyi temsil edenler bu ülkeyi yönetecekler. Pensilvanya'dan ve başka yerlerden örgütlenerek devleti yönetmeye kalkarsa hak ettiği cevabı alacak. Biz, hesabı sadece millete veririz. Şimdi, son günlerde geçtiğimiz hafta başlayan yargı süreci ile ilgili haksız spekülasyon yapanlara açık mesaj veriyoruz. 14 Aralık’ta yargıda başlayan süreç siyasi bir süreç değildir. 2010 yılında 30'a yakın vatandaşımızın yalan birtakım delillerle, kumpaslarla 17 ay hapis yatmalarının karşılında onların başlatmasıyla başlamıştır. 17 ay tamamıyla uydurma delillerle hapse atılmışlar. Bu mağdur edilen insanlar, dini ve kendilerince yaptıkları faaliyetler neticesinde mağdur edilen bu insanlar gelip yargıya başvurmuşlardır. Bu baskı, bu zulüm karşısında susacak mıydı? Bir pazar günü daha dosyanın içreği bilinmeden, kimin neyle suçlandığı bilinmeden bunu basın özgürlüğüne müdahale olarak yansıttılar. Hemen yurtdışındaki odaklar harekete geçti. AB açıklama yaptı, Türkiye ve hükümetimiz hakkında kirli bir kampanya başlattılar. Bu kirli kampanyayla hükümetimize ve ülkemize dönük bir karalama faaliyeti yürüttüler. Bu operasyonlarda herhangi bir şekilde basın özgürlüğünü ilgilendiren konu söz konusu değildir. Basın özgürlüğü Türkiye'de teminat altındadır. Hiç kimse taşıdığı ünvan nedeniyle hesap sorulamaz değildir. Vatandaşlarımızı haksız yere hapse atanlar bilsinler ki bir daha böyle bir uygulamaya hiçbir zaman cesaret, yer ve imkan bulamayacaklar. Vatandaşlarımızın özgürlükleri hükümetimizin teminatı altındadır" diye konuştu.

"28 Ağustos'ta inşa ve ihya faaliyetimizin 5. ilkesi olarak ahlak restorasyonu demiştik" diyen Davutoğlu, "AK Parti hareketi 2001'de yola çıktığında erdemliler hareketi olarak yola çıkmıştı. Bu erdemin zeminini korumaya kararlıyız. Burada iki kongreyi karşılaştırdığınızda bizim kongremizdeki CHP kongresi karşılıklı çatışma arasındaki fark siyasetimizin ahlak ve erdemini ortaya koyuyor. Yolsuzluklarla mücadele bizim en temel şiarımızdır. 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonunun arkasında milli iradeyle başa gelmiş bir hükümeti devirme çabası var. Bir başbakana dönük gerçekleştirilen o komplo yolsuzluklarla mücadele olarak adlandırabilir mi? Sayın Başbakanımız bugün gerçek Cumhurbaşkanlığı makamındadır. Onların dönemin başbakanı diye adlandırdıkları Recep Tayyip Erdoğan milletin seçtiği ilk cumhurbaşkanı olmayı kendisine de, milletimize de yansıtmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızla buradan haykırdığımız gibi kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, herhangi bir şekilde harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Yine bu ahlaki restorasyon çabası içinde genç neslimiz için tehlike olan uyuşturucu ile mücadele için geçtiğimiz haftalarda uyuşturucu ile mücadele etmek üzere Narkotimleri alana çıkardık. Biz, uyuşturucu ile mücadeleyi terörle mücadele gibi aynı kararlıkla yürütmeye kararlıyız. Mücadelede hiçbir müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

"2015 HAZİRAN'INDAN SONRA YENİ BİR ANAYASA İÇİN YOLA ÇIKACAĞIZ"

6. ilkenin adalet ve yargıda restorasyon olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"28 Ağustos'ta bu kürsüden hakim ve savcılarımıza seslenmiştim. 'HSYK seçimlerinde vicdanınızı ve sesinizi yükseltiniz' demiştik. Bu seçimler neredeyse Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi kritik bir aşama olarak takdim edildi. Bütün hakimlerimize, savcılarımıza teşekkür ediyorum. Tam bir birlik içinde seçimlere gittiler, bu seçimlerde Türkiye'de her görüşü temsil eden temsil kabiliyeti yüksek bir HSYK oluştu. Siyaset ve toplum üzerine baskı kurmak isteyenlere de cevap verdiler. Bu dönem içinde yargıda adaletin işleyişini hızlandırmak için Yargıtay ve Danıştay'da daire sayılarını artırdık. İnşallah, yargımızın yeniden yapılandırılması için gerekli tedbirleri alacağız. Bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için inşallah 2015 Haziran'ından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız."

Kültür ve medeniyet restorasyonunun 7. ilke olduğunu söyleyen Davutoğlu, belediye ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

"DÜNYANIN NERESİNDE MAZLUM VARSA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bin 450 eylemle yeni Türkiye'nin inşasında ekonomisini daha güçlü bir zeminde yüceltmenin, Türkiye'nin ilk 10 ekonomiye sokulması çabasının yoğunlaştırılacağını anlatan Davutoğlu, şunları dedi:

"Ekonomimizi yeniden yapılandırarak önümüzdeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın Türkiye yükselen küresel bir güç olmaya kararlıdır. Özgüvenimizi yeniden inşa ediyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizin tahkim edilmesi için çözüm sürecinde kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Demokrasimizi güçlendiriyoruz. Milli iradeyi yeniden tahkim ediyoruz. Ahlaki restorasyonla devlet ahlakını inşa ediyoruz. Adaleti ve yargıyı yeniden inşa ediyoruz. Ekonomimizi yeniden inşa ediyoruz. Bütün bu zemin ve ilkeler üzerinde Türkiye'nin uluslararası konumunu yeniden güçlendiriyoruz. Türkiye'yi dünyanın en itibarlı ülkesi yapmaya kararlıyız. Dünyanın neresinde mazlum varsa sahip çıkmaya, nerede zalim varsa ona da karşı çıkmaya devam edeceğiz. Hepimiz bu milletin büyük erdemi karşısında talebeyiz. Hepimiz demokrasi inşasının neferliyiz. Özgüveni, milli birlik ve beraberliği, kültürümüzü inşa ederek dünyanın en saygın ilkesini inşa etmeye kararlıyız. Bir kez daha Ankaralı dava arkadaşlarıma sesleniyorum, bu inşa faaliyetinde bıkmadan usanmadan çalışmaya kararlı mıyız? Önümüze engel çıkaran, fitne hesapları yapanların hesaplarını bozmaya kararlı mıyız? 2015 Haziran'ında bütün Türkiye'ye AK Parti iktidarını en güçlü şekilde müjdelemeye hazır mıyız? Yolumuz hayırlı, menzilimiz mübarek olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun."

Başbakan Davutoğlu'na konuşması sonrası AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı tarafından 6 bin fidanın dikildiğini gösteren sertifika hediye edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.