Ak Parti Bartın Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

Ak Parti Bartın Kadın Kolları Kongresi Yapıldı
AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Genel Kongresi'nde tek listeyle gidilen seçimde 350 delegenin oyunun tamamını alan mevcut başkan Yasemin Dora Kurtkaya yeniden başkan seçildi.

- AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Genel Kongresi'nde tek listeyle gidilen seçimde 350 delegenin oyunun tamamını alan mevcut başkan Yasemin Dora Kurtkaya yeniden başkan seçildi.

Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Serap Çıtak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Serap Çıtak seçildi. Kongrenin başında AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a doğum günü sürprizi yapıldı. Kongrede ÜNİAK gurubuna bir şiir okuyan Bartın Kadın Kolları İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, “İşte gerçek AK Partili AK Parti sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı milletin ta kendisi 99 yaşında Yaşare Teyzem ellerinden öpüyorum” dedi.

AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav kadın elinin değmediği hiçbir şeyden netice alınmadığını belirterek, “AK Parti'nin kadınlara verdiği önem tartışılmasız bir gerçektir. AK Parti'nin bu günlere gelmesinde de kadınların emeği inkar edilemez. Bu anlamda siz AK Parti kadrolarında görev alacak tüm bayanların bundan sonra çok daha inançlı ve güçlü bir şekilde Ak kadrolarda görev almanız gerektiği muhakkaktır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti’nin kadınlara çok önem veren bir parti olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ise, “2002 öncesi siyasi krizlerden ekonomik krizlerden AK Parti’den önceki koalisyon dönemlerinde Türkiye’deki sıkıntılardan en çok muzdarip olan kadınlarımızdı. Çünkü mutfakta onlar vardı. Onlar o sıkıntıları çekti. Mutfakta olan da sıkıntı çekti. Okumak isteyen de sıkıntı çekti. Üniversite kapılarından geri çevirdiler. Kıyafetine göre ayrımcılık yaptılar. Memuriyet görevi yaparken işte şöyle kıyafet olacak böyle kıyafet olacak diye ayrımcılık yaptılar. AK Parti geldi, bunların hepsini sona erdirdi” şeklinde konuştu.

Kongrede son olarak İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit de bir konuşma yaptı.

Milletvekili Yiğit, “Demokrasiyle bağdaşmayan çıkmış bir anayasa halbuki bizim gençlerimize çocuklarımıza karşı bir sorumluluğumuz var. Çağdaş, demokratik, özgürlükçü toplumda herkesi kucaklayıcı bir anayasaya ihtiyaç var” dedi.

Kongre sonunda AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit’e hediye takdim etti. Daha sonra Milletvekili Yılmaz Tunç ve İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, katılımcılara karanfil dağıttı. Tek listeyle gidilen seçimde 350 delegenin oyunun tamamını alan mevcut başkan Yasemin Dora Kurtkaya yeniden başkan seçildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.