Ak Parti Bartın Kadın Kolları’ndan Dsi’ye Ziyaret

Ak Parti Bartın Kadın Kolları’ndan Dsi’ye Ziyaret
AK Parti Bartın Kadın Kolları tarafından DSİ Bartın Şube Müdürlüğü’ne ziyaret düzenlendi.AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bartın Devlet...

AK Parti Bartın Kadın Kolları tarafından DSİ Bartın Şube Müdürlüğü’ne ziyaret düzenlendi.

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bartın Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne ziyarette bulundular. Kurtkaya ziyarette DSİ İl Müdürü Sancar Biçer ile DSİ’nin Bartın’da ki çalışmaları ile görüş alışverişinde bulundu.

“TAŞKINLAR KADERİMİZ OLMAYACAK”

AK Parti’nin iktidar olduğu son 13 yılda DSİ’nin büyük işler gerçekleştirdiğini belirten Kurtkaya şöyle konuştu: “Son 12 yılda Bartın’da, Kozcağız, Amasra, Ulus ve diğer yerleşim yerlerinde inşa ettiğimiz 19 adet taşkın koruma tesisi ile 21 adet yerleşim yerini taşkın zararlarından koruduk. Bartın’da taşkınla mücadele alanında çalışmalarımız devam etmektedir. İnşaatları devam eden 12 adet taşkın koruma tesisi ile Bartın’da feyezan ve sel zararlarını en aza indirmeye kararlıyız. Bundan sonra taşkınlar Bartın’ın kaderi olmayacaktır. Köy ve köy altı yerleşimlerin sağlıklı içme suyuna kavuşabilmesi için görülmemiş bir hız ve istekle çalıştık.”

“İÇME SUYU SORUNU KALMAYACAK”

Bartın’ın içme suyu problemlerini çözdüklerini de kaydeden Kurtkaya şöyle devam etti: “Bartın’da toplam 423 biriminin içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. Böylece, Bartın’ın mahalle ve köylerinin tamamına temiz içme suyu götürdük. Kozcağız Beldesinde, Kozcağız Deresi üzerinde inşa edilecek baraj içme suyu, sulama ve taşkın koruma maksatlıdır. Bartın için çok önemli olan baraj ile Bartın, Bartın Irmağı taşkınlarından korunacaktır. Barajla ayrıca 34.780 dekar zirai araziyi sulayacak, Bartın İli, Amasra İlçesi ve Kozcağız Beldesine yılda 14,40 milyon metreküp içme suyu temin edilecektir. Bartın’a kazandırılacak barajın inşaatına başlanmıştır. Kirazlı Köprü Barajında depolanacak 66 milyon metreküp su ile 21.130 dekar araziyi sulanması, Ayrıca Bartın şehir merkezi ve 6.700 dekar alanı taşkınlardan korunması, Barajda kuracağımız HES ünitesi ile yılda 41 milyon kiloWatt. Saat enerji üretilmesi planlanmaktadır.”

“BARTIN’I TAŞKINLARDAN KORUYORUZ”

Bartın’ı taşkınlardan koruduklarını da anlatan Kurtkaya, şu ifadelere yer verdi: “Kışla Sel Kapanı, Kozcağız Çayına soldan katılan Güney Deresi üzerinde, temelden 52 m yükseklikte olup “kil çekirdekli toprak dolgu” tipinde inşa edilecektir. Kışla Sel Kapanı’nın yapılma amacı, Kozcağız Barajı yapılsa bile önlenmesi mümkün olmayan taşkın riskini ortadan kaldırmak, bu sayede Kozcağız Çayı’na soldan katılan Güney Deresi üzerinde taşkın koruma amaçlı depolama imkânı sağlamaktır. Proje ile, Bartın havzasında ve özellikle Bartın şehrinde oluşacak taşkınlar kontrol altına alınacak ve taşkın zararları en aza indirilecektir. Ak Parti Kadın Kolları teşkilatı olarak Bartın’ımızın geleceği için önemli olan bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.