Ak Parti Çermik İlçe Başkanlığı Kongresi Yapıldı

Ak Parti Çermik İlçe Başkanlığı Kongresi Yapıldı
Partisinin Çermik İlçe Başkanlığı kongresinde konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, sürecin çok önemli bir aşamaya geldiğini belirterek, bütün dünyanın bundan rahatsız olduğunu ve Türkiye’yi yeni bir iç savaşa sürüklemek istediğini vu

- Partisinin Çermik İlçe Başkanlığı kongresinde konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, sürecin çok önemli bir aşamaya geldiğini belirterek, bütün dünyanın bundan rahatsız olduğunu ve Türkiye’yi yeni bir iç savaşa sürüklemek istediğini vurguladı.

AK Parti Çermik İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi yapıldı. Çermik Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongreye AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, AK Parti İlçe Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Altaç, AK Parti olarak yola çıktıklarında millete söz verdikleri taahhütlerinin olduğunu anımsatarak, “Demiştik ki, ‘Hem bu ülkede siyasal istikrarı, ekonomik istikrarı ve toplumsal uzlaşıyı sağlayacağız hem de bu ülkede yapılamayanları biz gerçekleştireceğiz. Parti programımızdaki bütün taahhütlerimiz bunlardı. 13 yılda taahhütlerimizi birer birer gerçekleştirdik. Yüzyılımızın ilk 13 yılı, yani AK Parti iktidara geldiği günden sonraki dönemi atılım yılları olarak tarihe şimdiden geçmiştir. Çünkü siyasilerin hayal edemeyeceği ve ‘Gerçekleşmesi mümkün değil’ dedikleri hususları 13 yılda birer birer gerçekleştirdik" dedi.

"BU KADRO SORUNLARI BİLİYOR"

AK Parti kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kadronun Türkiye’nin temel sorunlarını çok iyi bilen bir kadro olduğunu vurgulayan Altaç, "Ve bu kadronun bu ülkede olan bitenlerle ilgili düşünceleri belliydi. Bu düşüncelerin temelinde insanlık ve bu ülkeye yapılacak hizmetler vardı. 13 yılda bunları gerçekleştirdik. Bu süre içerisinde girmiş olduğumuz 9 seçimin tamamında oylarımızı arttırmış ve aziz milletin teveccühlerini kazanarak, milletimizden hizmete devam diye yetki almış bir partiyiz" diye konuştu.

"BÜTÜN YASAKLAR KALDIRILDI"

Daha sonra konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da AK Parti iktidarının halka verdiği sözleri birer birer yerine getirdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"AK Parti, her defasında oylarını arttırarak, halkın desteğini alarak daha büyük hedeflere ve daha büyük hizmetlere doğru ilerlemiştir. Hakkın ve halkın temsilcisi olan bu parti, ‘Yeter söz de, karar da milletindir’ demiş ve iktidara geldikten sonra Kürt dili ve kimliği üzerindeki bütün yasakları kaldırmıştır. Türkiye’de muhafazakar insanlara uygulanan zulmü birer birer kaldırmıştır. Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatı seçmeli ders olarak askeri okullarda bile okutuldu. Alevilik artık seçmeli ders. Alevi çalıştayları yapıldı. Aleviler için sembolik değerleri olan şahısların ismi üniversitelere verildi."

"AK PARTİ BÜYÜK RİSK ALDI"

Bu iç sorunları çökerken bir taraftan da Türkiye’de çok önemli hizmet ataklarının yapıldığına dikkat çeken Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti bir taraftan da hiçbir iktidarın cesaret edemediği büyük bir riski aldı. Milli birlik ve kardeşlik sürecini başlattı. Barış sürecini başlattı. İlk defa Türkiye sorununu barışçıl bir yöntemle çözme iradesi gösterdi. İki yıldır bölgede şiddet durdu ve sorunun çözümü önemli bir aşamaya geldi. Ama dünya rahatsız. Bir taraftan Ortadoğu’daki Türkiye’nin etkinliğini kırmak için Türkiye’yi yeniden iç çatışmalara sürüklemek için müdahale eden ülkeler bir taraftan da bizim müttefikimiz ve dostumuz olarak gördüklerimizin yeni bir takım oyunları bizi yeniden bir iç çatışmanın içine sürüklemek istiyor. Bu nedenle 2015 seçimleri önemli."

Öte yandan, AK Parti İlçe Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu, tek liste halinde gidilen seçimlerde 400 delegenin tamamının oyunu alarak, yeniden başkanlığa getirildi.

AK PARTİ ÇERMİK İLÇE BAŞKANLIĞI KONGRESİ YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.