Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Çözüm Süreci Değerlendirmesi

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Çözüm Süreci Değerlendirmesi
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, hükümetin çözüm süreciyle kardeşlik bağını güçlendirmek isterken, birilerinin de zayıflatmak istediğine dikkat çekerek, buna asla izin vermeyeceklerini ve yapılan bütün provokasyonlara rağmen süreci devam ettire

- AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, hükümetin çözüm süreciyle kardeşlik bağını güçlendirmek isterken, birilerinin de zayıflatmak istediğine dikkat çekerek, buna asla izin vermeyeceklerini ve yapılan bütün provokasyonlara rağmen süreci devam ettireceklerini söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “çözüm süreci” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Partisinin 2002 yılında çözüm sürecini hayata geçirdiğini belirten Altaç, daha sonra ise büyük adımlar atarak, olağanüstü hali kaldırdıklarını ve demokratik açılımlara başladıklarını ifade etti. Süreçle birlikte, Kürt halkının özgürlük ve hakları konusunda ciddi reformlar gerçekleştirildiğini de vurgulayan Altaç, “Yıllarca Kürtlere karşı yapılan yanlış politikaların sonucunda kaybolan aidiyetin, hükümetimiz tarafından yapılan reformlarla tekrardan bu aidiyet duygusunun artmasına vesile oldu. Uzun yıllardan beri yoğun dış destekle bu ülkede terörün tırmandırıldığını ve halada devam ettiğini görmekteyiz. Türkiye'de en son yapılan ve ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine birer suikast olan 6-7 Ekim olaylarını meydana getirdiler. Halkımız bu olayların meydana çıkmasına sebep olanları, sokakları terörize edenleri ve dış mihraklarla bağlantılı olarak bu olayları nasıl gerçekleştirildiğini çok iyi biliyor. Bu kesimlere zamanı geldiğinde halk hesabını soracaktır” dedi.

“SÜRECİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Hükümetin çözüm süreciyle kardeşlik bağını güçlendirmek isterken, birilerinin de zayıflatmak istediğine dikkat çeken Altaç, buna asla izin vermeyeceklerini ve yapılan bütün provokasyonlara rağmen süreci devam ettireceklerini söyledi. AK Parti’nin en üst kurullarında yer alan ve çözüm sürecinde etkin rol alan yetkililerin bölgede yaptığı çalıştayların, STK temsilcileriyle istişare toplantılarının, söyleşilerin ve konferansların süreçle ilgili kararlı duruşlarını gösterdiğini anlatan Altaç, “Hükümetimiz yapılan provokatif eylemlere, yakmalara, yıkmalara ve yağmalamalara rağmen kararlı bir şekilde çözüm sürecini devam ettirerek, ‘Yeni Türkiye Vizyonuyla’ Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ve bütün etnik gruplarıyla beraber emin adımlarla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerleyecektir. Bu güneş doğudan yükselecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.