Ak Parti Erzurum Milletvekili Aydemir Önerdi

Ak Parti Erzurum Milletvekili Aydemir Önerdi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un ekonomik kalkınma ve gelişme sürecinin toplumsal bir sinerji oluşturması, il ekonomisinin tecrübe, enerji, birikiminin toplumsal bir kalkınma...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un ekonomik kalkınma ve gelişme sürecinin toplumsal bir sinerji oluşturması, il ekonomisinin tecrübe, enerji, birikiminin toplumsal bir kalkınma heyecanına dönüşmesi adına İl’de periyodik olarak Erzurum Ekonomi Zirvesi yapılması gerektiğini söyledi.

Aydemir, il ekonomisine yön veren kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların buluşacağı zirvenin, ekonomik gelişme, büyüme ve kalkınma adına rasyonel bir yol haritası oluşturacağını ve zirve sonuçlarının halk ile paylaşılmasıyla, tüm ekonomi paydaşlarının güç birliği yapacağını savundu.

ERZURUM’DAKİ EKONOMİK YAKLAŞIMLAR

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, il ekonomisine yön veren kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunuyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı ziyaret ederek, bu kurumların ildeki ekonomik yaklaşım, yatırım ve açılımları hakkında bilgi alan Aydemir, KUDAKA’yı ziyaret etti.

EKONOMİK REFORMLAR

KUDAKA’nın Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik destekleri hakkında bilgi alan Milletvekili Aydemir, 2003 yılı öncesinde Ankara’da tek merkezden DPT kanallıyla verilen hizmetin, AK Parti tarafından hayata geçirilen ekonomi reformuyla istatistiki bölgeler bazında, Kalkınma Ajansları tarafından verildiğini, bu yaklaşımın bölgelerarası kalkınmışlık farkının giderilmesi ve bölgesel girişimciliğin artırılması adına bir milat olduğunu kaydetti.

KUDAKA ZİYARETİ

KUDAKA’nın Erzurum’la birlikte Bayburt ve Erzincan illerine de hizmet verdiğini hatırlatan Aydemir, Ajans desteklerinin istatistiki bölge bazında, kalkınma odağında önemli olduğunu, özellikle proje üretimini artırdığını ve girişimciliğin güçlendirilmesini sağladığını ifade ederek, ‘KUDAKA ekonomik düşüncelerin projelendirilerek hayata geçirilmesi yolunda, bölge ekonomisinin kılavuzudur, girişimciliğin güç kaynağıdır.’ dedi.

AYDEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ

KUDAKA ziyareti sonrasında bir değerlendirme yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da bölge ve il ekonomisine yön veren tüm kamu kurum ve kuruluşları, ekonomik alanda faaliyet sunan meslek örgütleri ve STK’ların katılacağı, Atatürk Üniversitesi ve ETÜ Bilim adamlarının da yer alacağı bir ekonomik zirve oluşumunun şart olduğunu belirtti.

EKONOMİK ZİRVE ÖNERİSİ

Yılda iki kez yapılacak olan Erzurum Ekonomik Zirvesi’nde il bazında sosyal ve ekonomik boyutta kaydedilen gelişmelerin ele alınarak, tartışılmasının mümkün olduğunu kaydeden Aydemir, ‘Ekonomik Zirve önerisinden amacımız, ildeki ekonomi dinamikleri, aktörlerinin kısa ve uzun vadeli bir kalkınma yol haritası oluşturması ve bunda güç birliği sağlanmasıdır. Birkaç gün sürebilecek böylesi bir zirvede, yılda iki kez il ekonomisinin içinde bulunduğu sürece dair tespitler yapılacak, sonra hayata geçirilecek açılım ve yaklaşımlar toplumun tüm katmanlarınca paylaşılacaktır.” dedi.

HİZMETLERİN HALKA AKTARIMI

İlde faaliyet veren ekonomi kuruluşlarının önemli hizmetler verdiğini, ancak, halka aktarımlarının teknik dille olduğunu, bunun da anlaşılabilirliği azalttığına işaret eden Aydemir, ‘Bizim ekonomik Zirve önerimizdeki temel amaç, il ekonomisine yön veren kurum, kuruluş, meslek teşekküleri ve STK’ların ortak yol haritası belirlemesi ve bunu halkla paylaşarak, Erzurum adına kalkınma noktasında bir güç birliği oluşturmasıdır. Yani bir yerde kalkınma sürecini vatandaşımızın da sahiplenmesidir. Böylesi bir yaklaşım ilde ortak bir kalkınma amacı uyandıracak, güç birliği sağlayacak ve Erzurumlunun doğduğu yerde doyması adına bir kararlılık uyandıracaktır.’ diye konuştu.

İL EKONOMİSİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU SÜREÇ

Milletvekili Aydemir, Erzurum Ekonomi Zirvesindeki bir diğer amacın da Erzurum’un kendi ekonomisi ile ve ekonomik gerçeğiyle yüzleşmesi olduğunu vurgulayan Aydemir,’Bakın, Erzurum’da kamu çok önemli hizmetler veriyor. KUDAKA, TKDK, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı gibi kuruluşlar girişimcilere destek veriyor, ilde proje aklını tetikliyor. Ancak, desteklenen girişimciliğin, teşviklendirilen projelerin birer istihdam alanı olduğu anlaşılmıyor. Bizim Ekonomik Zirvede önerimiz, il ekonomisinin içinde bulunduğu sürecin anlaşılabilinir halde vatandaşa sunumu, paydaşların bu noktadaki ortaklığıdır’ dedi.

ERZURUMLU HİZMETİ SAHİPLENMELİ

Erzurum’da yatırımcı kamu kuruluşları bazında bilgilendirme odaklanması gerektiğine de işaret eden Aydemir, ‘Erzurum’da DSİ, Karayolları gibi önemli yatırımcı kamu kuruluşları, yine çok önemli hizmetler üretiyor. Ne ki, bu yatırımların çoğunu vatandaşımız bilmiyor. Biz bu kurumlarımızın da artık halka, bilgilendirme noktasında, açılması gerektiğini düşünüyoruz. Yatırımcı kamu kuruluşlarımızın, tüm hizmet ve yatırımlarını yerinde ve zamanında vatandaşımızla paylaşması, halkımıza kalkınma morali aşılayacak, verilen hizmet ve hayata geçirilen yatırımlar bizatihi vatandaş tarafından görülerek, ortak bir ekonomik kalkınma heyecanı oluşturulacaktır.’ kaydını düştü.

VATANDAŞ HİZMETİ YERİNDE GÖRMELİ

AK Parti iktidarlarının son 13 yılda, hayatın hemen tüm alanlarında reform düzeyde hizmet sunduğunu, Enerji’den Ulaşıma, Tarımdan Eğitime, Sağlıktan Turizme kadar tüm sektörlerde hayati değer ve önemde çağdaş yatırımlar kaydettiğini belirten Aydemir, bu hizmetlerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca vatandaşlara tanıtılması, hem hizmet üretenlerin hakkının teslimi hem de vatandaşın ilini sahiplenmesi adına mühimdir.’ dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.