Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu siyasi hareketin lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan’ın konumu ne olursa olsun bu siyasi hareketin lideri olmaya devam edecektir. AK Parti’nin geleceği ‘Kim hangi pozisyon

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu siyasi hareketin lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan’ın konumu ne olursa olsun bu siyasi hareketin lideri olmaya devam edecektir. AK Parti’nin geleceği ‘Kim hangi pozisyonda olacaktır’ tartışması değildir. Asıl mesele hangi istikamette devam edecek meselesidir. Hayati olan şey budur” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra AK Parti’nin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra AK Parti’nin durumunun ne olacağı konusunda bir tartışmanın seçmenin iradesine saygısızlık olduğunu söyledi. Buna büyük oranda dikkat ettiklerini belirten Kurtulmuş, “AK Parti 30 Mart seçimleri sonrası sadece bir siyasi parti değil, siyasi bir hareket haline gelmiştir. Halkın gösterdiği istikamette yolunu çizecek olan bir siyasi hareket haline gelmiştir. Bu siyasi hareketin lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan’ın konumu ne olursa olsun bu siyasi hareketin lideri olmaya devam edecektir. AK Parti’nin geleceği ‘Kim hangi pozisyonda olacaktır’ tartışması değildir. Asıl mesele hangi istikamette devam edecek meselesidir. Hayati olan şey budur” diye konuştu.

Kurtulmuş, AK Parti’nin önündeki birinci meselenin “Yeni Türkiye”nin inşasının adımlarını atmak olacağını dile getirdi.

“BAŞKANLIK TEMELLİ YENİ BİR ANAYASA”

Bunun ilk maddesinin de başkanlık temelli yeni bir anayasa olduğuna işaret eden Kurtulmuş, “Türkiye’deki bütün sorunları demokratik, katılımcı, özgür bir perspektifle çözen yeni bir anayasa talebi halen devam ediyor ve AK Parti’nin sorumluluğundadır. Esas meselemiz 2023 vizyonumuzu güncelleştirerek ortaya koymak ve toplumu bu konuda mobilize edebilmektir. Bunun da alt yapısının yapılması için yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekiyor. İkinci meselemiz, çözüm süreci. Çözüm süreci doğru bir istikamette gidiyor. 30 yıllık bu süreci doğuda, batıda, güneyde kuzeyde herkes sonlandıralım diyor. Bu işte 32 bin insan ölmüş ve 1.2 trilyon dolar paramız kaybetmişiz. Üçüncü önemli madde ekonomide yeni bir faza geçmektir. Yani 10-12 yılda makro ekonomideki dengelerimizi sağladık. Yeni faz, daha çok üreten, küresel alanda daha çok rekabet yapan bir ekonomi olacak. Yeni bir faza geçemezseniz, üretim eksenli, ihracat eksenli, istihdam eksenli, markaları, patentleri olan bir Türkiye ekonomisi oluşturamazsanız orada tehlike başlar. Yeni bir faz dediğimiz de bu oluyor. İlk 12 yılda Türkiye makro ekonomi dengelerini sağladı. Şimdi 2023’e kadar mikro başarılarla Türkiye’nin ekonomik başarısı taçlandırılacak ve geri dönüşü olmayacak” ifadelerini kullandı.

“BİZ FANİ İNSANLAR ÜZERİNDEN BAKİ BİR DAVANIN HESABINI YAPMAYIZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda adının Başbakanlık için geçtiği yönündeki iddialara da cevap verdi. Fani insanlar üzerinden baki bir davanın hesabını yapmayacaklarının altını çizen Kurtulmuş, şunları kaydetti;

“Biz hepimiz ‘Yeni Türkiye’yi inşa etme çalışmasında canla başla gayret ediyoruz. Biz hepimiz büyük medeniyetimizi tekrar ihya ve inşa etmeye gayret ediyoruz. Yarının sahibi Allah’tır. Bunun için kişisel hesaplar içerisinde koşturmayız. Buna siyasetimizin edebimizin, fikriyatımızın, mefküremizin önemli bir meselesi olarak görürüz. Aslolan baki davanın peşinde koşmaktır.”

“SP TABANI BAŞBAKANIN CUMHURBAŞKANI OLMASINI TERCİH EDECEK”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi’nin hiçbir partiyi desteklemeyecekleri yönündeki açıklamalara ise Kurtulmuş, “Hangi partinin kimi desteklediği bizi ilgilendirmez. Burada şunu söylemek gerekir; bu seçimlerde yeni Türkiye ile eski Türkiye’nin mücadelesine dönmüştür. Ben Saadet Partisi’nin tabanındaki değerli arkadaşlarımızın da kahir ekseriyetinin yeni Türkiye ekseninde oy kullanacaklarını ve Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını tercihte bulunacaklarına inanıyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.