Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Kırşehir’de emniyete gece yarısı düzenlenen operasyonu ve Gazze’de yaşanan katliamı değerlendirdi.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Kırşehir’de emniyete gece yarısı düzenlenen operasyonu ve Gazze’de yaşanan katliamı değerlendirdi.

"Türkiye bir hukuk devletidir. Bizim de bilgimiz, savcılığın yaptığı açıklamalar eksenindedir" diyen Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hukukun gereği olarak suçlu olarak tespit edilmiş zanlılar üzerinde bir operasyon yapılıyor. Tabii çok yeni olduğu için iddianın ve elde bulunanların ne olduğunu bilmiyoruz. Birazcık sabredeceğiz. Elbette yasamız gereği herkes suçu sabit oluncaya kadar suçsuzdur ama hukukun gereği olarak inceleme yapmak, soruşturma yapmak ve bunları da sabit bir şekilde yürütmek adına birtakım adımlar atılıyor. Bu konuda birazcık beklersek sizler de bizler de öğreneceğiz.”

"TÜRKİYE YENİ TÜRKİYE’DİR, UNUTULMASIN"

Kapusuz, Kırşehir ziyaretinde gazetecilere verdiği demeçte Türkiye’nin 'yeni Türkiye' olduğunun altını çizdi. Kapusuz, “Türkiye yeni bir Türkiye’dir. Hakka ve hukuka riayet eden, hakkın ve hukukun dışında eylemlerde bulunanların, suç işleyenlerin de elbette cezası olacaktır. Bu konularla ilgili olarak aylardır. Kamuoyunda tartışmalar yürütülüyor ama bulgu, belge nedir, onu bilmiyoruz ve bizler de yargı makamı değiliz. Yargımız ne yapacak göreceğiz. Kamuoyunun hepimizin bu konularla ilgili bilgilenmemiz sağlanacaktır. Benim Türkiye’nin daha iyi bir duruma gideceğine, daha güzel bir Türkiye olacağına inancım tamdır. Geçmişteki yanlışlıklar olmayacaktır. Hak hukuk çiğneyerek birtakım yanlışlıkların yapılmasına fırsat verilmiş olmasını artık istemiyoruz. Bunun için hükümetimiz gerekli çalışmaları yapacak” ifadelerini kullandı.

"İNSANLAR BU KADAR MI İNSANLIKTAN UZAK?"

Dünyanın gözü önünde insanların Gazze’de katledildiğini belirten Kapusuz, “İnsanlar hunharca katlediliyor. Bu da bir devlet terörü olarak dünyanın gözü önünde yapılıyor. Türkiye olarak toplumun vicdanı, hakkın hukukun sesi olarak dünyaya ikazlar göndermeye, dünyayı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Birleşmiş Milletler bile sessiz kalıyor. Demokrasi, insanlık, özgürlük adına mangalda kül bırakmayan Amerika, Fransa, Almanya, İngiltere adeta Akif’in dili ile, ‘Tek dişi kalmış canavar’ gibi bu katliama sessiz kalarak destek oluyorlar. İnsanlık adına utanılacak bir şey bu. Üzülerek ifade ederim ki insanlık öldü mü? İnsanlar bu kadar mı insanlıktan uzak? İsrail döktüğü bu kanın ve yaptığı bu zulmün bedelini er geç ödeyecek. Oradaki insanların insanca yaşaması için yapılması gereken ne varsa Türkiye olarak yapıyoruz. Millet olarak Türkiye’nin her yerinde bu yanlışa dur demek için çaba sarf edilmektedir” dedi.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlunun Başbakanı kastederek, "Sorun böyle çözülmez" serzenişine cevap veren Salih Kapusuz, “Çözümü beğenmeyenlerin çözüm yolu ortaya koymaları gerekir. Ne yapılması gerekir, Türkiye’nin bu konuda her şeyi Birleşmiş Milletleri, İslam ülkeleri dahil olmak üzere, artık İslam ülkeleri demek yerine Müslümanların yaşadığı coğrafya demek daha yerinde, Türkiye olarak insani yardım marifeti ile hükümetimiz bütün çabalarını ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Kapusuz, Kırşehir ziyaretlerine Kırşehir Belediyesi ve AK Parti teşkilatı ile devam etti.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SALİH KAPUSUZ:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.